Homenatge a Francisco Ibáñez

Amb un poc de retard vull retre un petit homenatge a un dels autors clàssics de còmic ( o tebeo) més brillants que hi ha hagut: Francisco Ibáñez. Si en una mateixa línia juntes alguns dels seus personatges (Mortadelo y Filemón, Pepe Goteras y Otilio, 13 Rue del Percebe, Botones Sacarino, Rompetechos…) te n’adones ràpidament de l’abast de l’obra d’aquest artista. I per mi parlar d’ell és recordar la meva infància, assegut a qualsevol banda (tassa del vàter inclosa) per llegir les seves divertides vinyetes.

Potser no fos el més culte, ni el més brillant dibuixant… però les seves historietes (sobretot Mortadelo y Filemón)  tenien un no sé què que les feien eternes. De fet, d’aquí 100 anys segur que encara se’n xerrarà (basta veure com el cinema se n’ha interessat). Jo encara cada estiu rescatava algun dels seus tebeos que tenc amuntegats  per la fusteria per llegir-los i tornar així, encara que fos per uns instants, a la meva infància. Que serveixin aquestes vinyetes com a record per aquest gran autor:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.