Les festes de Son Macià arrencaran el proper 3 d’agost amb el pregó i s’allargaran fins dia 15

Les Festes de Son Macià ja ho tenen tot a punt per començar el proper dijous 3 d’agost. El sus dels tretze dies de festa el donarà el pregó, que enguany anirà a càrrec de Biel Nadal ‘Maniu’, el primer treballador de banca que va tenir el poble. L’acte tendrà lloc a les 21.30 h a la plaça i comptarà amb la presència dels gegants Macià i na Maciana i de la Colla de Xeremieres i Flabioleres de Son Macià i l’actuació de la Banda de Música de Manacor.
Les arrels seran tan profundes com els sentiments és el lema que acompanya el programa de festes d’enguany i que compta amb les il·lustracions del dissenyador Antoni Febrer. Un programa complet que recull activitats i actes per a tots els públics i edats, amb els clàssics de cada any com ara la festa temàtica, la festa pagesa o el Campionat Mundial d’Estràngol, però també amb novetats com ara la I Milla Macianera, que partirà des de la plaça el dissabte 12 d’agost a les 9.30 h. Dues de les cites destacades d’aquestes festes també són la II Fira del vi i de la cervesa, que comptarà amb la participació de cellers i cerveseres artesanes, i la Fira Nocturna de Son Macià. 

Esports, activitats per als més petits, música, teatre, festa, cinema, fira, artesania i gastronomia completen unes festes que aquest divendres de matí s’han presentat a la plaça de Son Macià amb la presència del batle de Manacor, Miquel Oliver; el delegat de Festes, Mateu Marcé; i els representants de la Comissió de Festes de Son Macià i de l’Associació de Veïnats de Son Macià, Antoni Febrer i Catalina Mascaró. “És un gust presentar les Festes de Son Macià, unes festes que tenen a darrere una Comissió de Festes i una Associació de Veïnats que empenyen”, ha assegurat Oliver. 
 
PROGRAMA DE FESTES
 DIJOUS 3
20:30 h Exposició de quadres de pedra tallats a mà, de Guiem Fornés “Puch” Mestre artesà. Lloc: Sala d’exposicions del Centre Cívic.
21:30 h PREGÓ. A càrrec de Biel Nadal “Maniu”. *Presència d’en Macià i na Maciana i de sa Colla de Xeremieres i Flabioleres de Son Macià. A continuació, actuació de la Banda de Música de Manacor. I mostra i degustació de coques dolces i salades. Es poden deixar al centre cívic a partir de les 18.00 hores.
 
DIVENDRES 4
19:00 h Horabauxa. Amb Dj Costa.
 
DISSABTE 5
16:00 h Tir al plat. Lloc: Camp de tir Sa Marina. És requisit estar federat.
18:00 h Carretons. Lloc: Carrer Sol. Inscripcions mitja hora abans.
21:00 h Demostració de Gimnàstica, a càrrec de l’Associació de Persones Majors de Son Macià.
22:00 h Ball de Saló, amb Acadèmia Jaume i Aina. Revetlla amb: · Islanders · Aftersuns · Dj Jara
 
DIUMENGE 6
18:00 h Festa pagesa. Lloc: Sementer.
 
DILLUNS 7
19:00 h Bàsquet. Lloc: Zona esportiva.
22:00 h Cinema a la fresca, amb la projecció del film “Canta 2”.
 
DIMARTS 8
19:00 h Torneig futbol 7×7. Lloc: Camp de futbol.
 
DIMECRES 9
20:30 h a 23:15 h Teatre de prop a càrrec de Mai Som Tots Teatre. Les invitacions es podran recollir al Bar de Festes. Aforament limitat. *Veure programa a part.
 
DIJOUS 10
19:00 h Animació infantil a càrrec de Centimets & Family Band (espectacle familiar).
 
DIVENDRES 11
18:30 h Festa infantil amb tallers i jocs tradicionals. Espai 0-3 anys.
21:00 h Sopar de Pa i Taleca. A continuació festa temàtica d’estils musicals. Des de l’any 34 aC fins a l’any 2074 dC. Pensau a venir amb fressa!
 
DISSABTE 12
09:30 h I Milla Macianera. Cursa amb recorregut des de la Plaça (402 metres). Inscripcions per xarxes o 30 minuts abans.
20:00 h Espectacle de dansa a càrrec d’Estudi Dansa de Rensi Limani.
22:00 h Música i tapes amb: · Anne & The Blues Diggers · Monkey Doo A continuació música per ballar swing i rock&roll.
 
DIUMENGE 13
08:00 h Petanca. Lloc: Pistes de petanca.
16:30 h XXIII Campionat Mundial d’Estràngol. 16:30 h Semifinals categoria Majoral; 18:30 h Final categoria Majoral. Final categoria Missatge. Lloc: Carrer Sant Jaume. Inscripcions per xarxes socials o al Bar de Festes.
20:00 h II Fira del vi i de la cervesa. Cellers: Gallicant, Bodega Butxet, Vins Miquel Gelabert. Cerveseres: Brusca Brewpub, Breaking Brou, El Buho Hidromiel, Cerveza artesana eco Forastera. Hi haurà paradetes de menjar. Música amb l’actuació de The Suricats.
 
DILLUNS 14
19:00 h XXXVII Fira de Son Macià.
19:30 h Desfilada de Gegants i gegantons. Amb la participació dels Gegantons de Son Macià, acompanyats dels Gegants de Manacor i la Colla de Xeremieres i Flabioleres de Son Macià.
21:00 h Ball de bot. Amb Es Jai de sa Barraqueta i Esclafits i castanyetes.
 
DIMARTS 15
11.00 h Diada de fogons.
20:00 h Missa solemne de la Mare de Déu Assumpta. Amb la participació d’en Macià i na Maciana i de la Colla de Xeremieres i Flabioleres de Son Macià.
20:30 h Homenatge a les persones majors de setanta anys de Son Macià. Patrocina l’Associació de Persones Majors de Son Macià. A continuació projecció de fotografies de les festes. Fi de festa, fresca i dolça.
 
• Tots els actes on no s’indica el lloc es duran a terme a la plaça. • La Comissió de Festes es reserva el dret de canviar la programació per causes majors. • La Comissió no es fa responsable dels incidents causats per la imprudència o per no seguir les indicacions de l’Organització. • La Comissió no es fa responsable dels menors de 18 anys que no vagin acompanyats d’un adult. • Procurau reduir i reciclar qualsevol residu que faceu durant les festes.
 


 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.