Dues faules d’Isop

El lleó i el ratolí
«Un lleó dormia dins el bosc mentre dos ratolins jugaven al seu costat. Un dels ratolins es va ficar dins la cabellera del lleó, aquest es va despertar i es va disposar a menjar-se’l. Llavors el ratolí li va dir:
-Si em deixes anar, potser algun dia et podré ajudar quan estiguis en perill.
-Com em pots ajudar, tu, un insignificant ratolí?, va respondre el lleó, però li va fer tanta gràcia que el va deixar fugir.
Temps després, el lleó va caure dins una xarxa de caçadors i va cridar demanant ajuda. Va comparèixer el ratolí i, rovegant la xarxa, el va alliberar».
Si ho trobau, on posa «lleó», posau-hi «Pedro Sánchez», i on posa «ratolí», substituïu-ho per «Puigdemont».

La guineu i el raïm
«Hi havia una guineu molt afamada, i al veure penjant d’una parra uns deliciosos raïms, va voler atrapar-los amb la seva boca.
Però, en no poder agafar-los, es va allunyar dient: No m’agraden! Encara són verds!»
Fa pocs dies, Pedro Rollán, vicesecretari de Coordinació Autonòmica del Partit Popular, va dir a la premsa que estaven disposats a parlar amb Junts, sempre dins la Constitució, però, en veure que el partit nacionalista posava damunt la taula el referèndum i l’amnistia, la secretària general Cuca Gamarra ha tallat d’arrel qualsevol intent de negociació.

Isop va viure en el segle VII abans de Crist i les seves faules varen influir en escriptors tan importants com Jean de la Fontaine i Félix María Samaniego.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.