Celebrada la 15è edició de Els Poetes i la Memòria Històrica dins el marc de les Festes Patronals de Sant Llorenç 2023

Dissabte, 5 d’agost, dins el programa de festes de Sant Llorenç des Cardassar es dugué a terme la 15ª edició de ELS POETES I LA MEMÒRIA HISTÒRICA, un acte organitzat per l’OCB de la localitat, i que va ser presentat pel seu president, Tomàs Martínez.
L´acte consistí en una lectura de poemes relacionats amb la segona guerra mundial i els seus efectes devastadors per a milions de persones. La lectura fou acompanyada amb la interpretació de Maria Eugènia Jaume i Nadal Capó de diverses peces executades per als dos clarinetistes.
Enguany el plat fort de l’acte va anar a càrrec de Michel Llompart (Annemasse, França, 1939).
Michel Llompart, fill de l’algaidí Joan Llompart Garau (1903-1980), de Can Puig, que emigrà a França als 16 anys, contà la vida de son pare, enviat al camp de concentració de Buchenwald i a les mines de sal de Plömnitz, detingut per la Gestapo per haver col·laborat amb la resistència francesa.
Michel Llompart ha volgut deixar constància de l’horror, la tortura, la humiliació que patí son pare, com desenes de milers de persones, però també ha volgut deixar palès que, fins i tot, en les situacions més extremes, més dures, hi és present la solidaritat i la resiliència.
Aquest relat ha pres forma de llibre amb el títol de “L’infern d’en Joan de can Puig”. Un llibre que té com a objectiu donar a conèixer aquests fets històrics, per recordar-los i no oblidar-los.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.