Entrevista a José Miguel Servera Leno, actual President Delegat del Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar

Del 15 de setembre a l’1 d’octubre de 2023 el Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar celebra les Festes del Turista. Des del passat 9 d’agost de 2023 l’actual president del Consorci és el regidor de Turisme de l’Ajuntament de Son Servera, José Miquel Servera Leno. Amb ell parlam de les festes i nous projectes del Consorci.

– Les Festes del Turista 2023 són les teves primeres festes com a President Delegat del Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç. Quins reptes t’has trobat a l’hora d’assumir aquest càrrec?
Un dels objectius és intentar donar continuïtat a les actuacions més rellevants que es duien a terme amb l´inconvenient que tota actuació requereix de doblers i ens haurem d’adaptar al que pugem disposar de recursos en futurs anys. Això vol dir que prioritzarem actes que son més rellevants i més beneficiosos per al nostre destí Cala Millor i que surtin beneficiats el major nombre de sectors.

– Quins recursos turístics de la zona consideres que són més importants? Com pensau potenciar-los?

Hem de seguir potenciant la platja que tenim i per això es du a terme un dels projectes més importants i més rellevants com és el “Life adapt Cala Millor” per conserva-la. Però també seguirem potenciant el turisme Esportiu en temporada Baixa com el torneig East Mallorca Cup – East Mallorca Cup Girls – Triatló- Golf – Senderisme – Bicicleta Muntanya etc…Disposam de Camps de Futbol amb gran nivell, rutes senderistes, camps de golf…Apostam per una promoció interna, que ens visitin i coneguin de primera ma tot el que tenim. Es la millor manera de potenciar-ho.

– Heu pensat enguany alguna acció nova relacionada amb les festes, desfilades o visites guiades arqueològiques?

La veritat és que no hem tingut molt de temps per poder decidir canvis a la programació, i per això ens hem adaptat una mica al programa de l´any passat. Hem de tenir en compte que tant el nomenament de regidors als ajuntaments com la constitució del Consorci s´ha fet entrada l´estiu i també tenim responsabilitats a altres àrees. Això ha dut a que disposéssim de poc temps de maniobra. Així hi tot ho tenim present per al proper any dur a terme alguna variació quant a les festes.

– Què destacaries de les Festes del Turista?
Sa veritat que la majoria d’actes són molt concorreguts però destacaria la Turistapa. És un acte molt esperat tant per visitants com per residents.

– Quines idees teniu de cara a un futur amb el Consorci?
Volem centrar-mos amb una sèrie d’actes de promoció interna i amb qualitat per afavorir al màxim de sectors i ciutadans. També volem fer de pont entre els Ajuntaments i les diferents associacions del destí per poder donar a conèixer anticipadament les actuacions que es volen dur a terme a la zona costanera, en què els pot afectar i fer-los partícips de les decisions.

– El dimecres dia 20 hi va haver la presentació del Projecte Life Adap Cala Millor. Què opines del projecte presentat pel Govern Balear?
És un projecte importantíssim per a Cala Millor. Hem de pensar que hi estan implicats molts de factors i molts d’actors, un projecte multidisciplinari i participatiu. Tractarà temes mediambientals, urbanístics i socioeconòmics, dels quals en sortiran futures actuacions per dur a terme al nostre litoral per poder fer front al canvi climàtic, ser més resilients i poder ser competitius, tot pensat a mitjà i llarg termini.

– Un clàssic de les Festes del Turista és concert de Cala Bona de les bandes de Música de Son Servera i Sant Llorenç, que sempre és un èxit . Vos heu plantejat repetir aquest concert al Parc de la Mar de Cala Millor?
La veritat és que no ens ho hem plantejat, bàsicament perquè poder ajuntar les bandes a vegades es complicat. De fet, enguany, només tenien disponible el dissabte 23 per poder actuar, la resta de dies tenien compromisos.

– Moltes gràcies pel teu temps, si vols afegir res més tens la darrera paraula.

Donar- vos les gràcies per sempre fer-vos ressò de tot el que feim i fer-nos costat, i aprofitam per convidar a tots els ciutadans i ciutadanes a participar i gaudir de les Festes del Turista.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.