Celebrat a l’Auditori de Manacor un fantàstic concert de les bandes de Música de Manacor i Felanitx, baix la direcció del mestre Pascual Vilaplana

El passat dijous dia 12 d’octubre a l’Auditori de Manacor, es va celebrar un fantàstic concert a càrrec de les bandes de música de Felanitx i Manacor i amb la col·laboració del quintet de metall RiuDolç Brass Ensemble, baix la batuta del director convidat, José Rafael Pascual Vilaplana. Aquest concert sens dubte passarà a la història de les bandes com un dels millors concerts.

Vilaplana actualment està considerat un dels millors directors a nivell nacional. Ha rebut un llarg llistat de premis i reconeixements, i és el director titular de la Banda de Bilbao i cotitular de la Banda de Barcelona. A més és un compositor de reconegut prestigi. L’escenari de l’Auditori de Manacor era impressionant amb 95 músics més els 5 músics del quintet de metall. Els directors i músics havien demanat poder interpretar obres de Vilaplana, i el director va triar per a la primera part del concert les tres obres següents: Quatre roses, Falhànis, dedicada a Felanitx , i Hernandiana. Per aquesta darrera obra, les bandes van comptar amb la col·laboració del quintet de metall RiuDolç Brass Ensemble.

Per a la segona part del concert, el director va triar, Bulgarian Dances de F. Cesarini, i Give us this day de D. Marslanka.
El nombrós públic assistent aplaudiren llargament totes i cada una de les interpretacións de les obres. Aquest concert serà recordat per a la gran implicació dels músics de les bandes i dels seus directors, que no escatimaren esforços en la preparació del concert.
En representació del músics, Carme Nicolau , component de la banda manacorina, ens va un breu resum de la preparació del concert.
Carme Nicolau, component de la banda manacorina.
“José Rafael Pasqual Vilaplana ha unit les bandes de Manacor i Felanitx en un projecte de gran envergadura que ha duit moltes hores de treball les peces cordes d’instruments, famílies i, finalment tots junts. El primer contacte entre les bandes va ser a un cap de setmana a un hotel, on es varen treballar les peces per cordes d’instruments, famílies i, finalment tots junts. Una experiència enriquidora que va permetre que dos grups independents fóssim un. També hi va haver temps d’esbarjo, on els més joves i els no tant joves d’ambdues bandes van demostrar que són uns grans ballarins. Amb Pasqual Vilaplana hem treballat de la mateixa manera: dilluns vent-metall i percussió; i dimarts, vent-fusta, acabant amb un tuti dimecres vespre i dijous demetí. José Rafael va explicar als músics què volia dir el compositor a cada obra per donar-li el caràcter adequat”.

Víctor Ferragut, director de la Banda de Musica de Felanitx, va dir aquestes paraules:
“Per part dels músics de la Banda de Música de Felanitx, poder treballar juntament amb la Banda de Manacor i baix la batuta del mestre Vilaplana, ha estat una experiència molt enriquidora musicalment i personalment. Durant als assajos el mestre personalment ha posat de manifest la importància del compromís i dedicació dels músics i sobretot la serietat a l’hora d’abordar un repertori tant exigent com aquest. De ben segur que molts músics recordaran aquesta experiència molt de temps. Gràcies a tots i enhorabona”.

Per la seva part, Eduardo Bernabéu, director de la Banda de Música de Manacor, va destacar el següent:
Ha estat una experiència diferent i molt gratificant, i un repte per a les bandes de música de Felanitx i Manacor, convidar a Vilaplana. Avui en dia és un dels directors amb més trajectòria dins el del món de les bandes. Enguany, farà 9 anys que és director titular de la Banda Municipal de Bilbao, i 6 de la Banda Municipal de Barcelona. És un director que està acostumant a les bandes professionals, i per ell dirigir les nostres bandes també va ser un repte. El primer dia d’assaig el vam espantar, va faltar gent, és el que sol passar a les bandes amateurs, uns fan feina, altres estudien. Entre en Víctor i jo el vam tranquil·litzar. El resultat del concert ha estat brutal, els músics quan veuen l’auditori de gom a gom es creixen. El repertori era molt exquisit, amb moltes dificultats rítmiques, molt delicat amb l’afinació. Vilaplana al final va quedar encant amb el nivell musical i el tracte humà. Mallorca i els mallorquins són gent molt esplèndida. La meva conclusió és que les dues bandes anem per el bon camí, fent banda, fent poble.” va concloure Bernabéu.
Fotos concert i assaig general.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.