Èxit de la projecció de fotografies de Miquel Àngel Dora a s’Agrícola de Manacor

El passat dimecres dia 18 d’octubre el fotògraf i ecologista Miquel Àngel Dora i Coll, va projectar a s’Agrícola tres audiovisuals de fotografies titulats «NATURALS: persones i natura», una primera part que tenia com a principal element la sortida de sol, un altra seria en blanc i negre, i una tercera seria mes variada.
Venia esser una segona part del llibre “Naturals” que va presentar al 2018. Després de l’edició en paper de una primera tanda de les seves fotografies, Dora i Coll vol experimentar amb les diferents reaccions de les persones que han vist les seves imatges projectades, a la vegada que acompanyades amb musiques també esquisitament seleccionades, poguent així interactuar amb els públic després del les projeccions, cosa que no passa amb els llibres.

Miquel Angel Dora fuig de les típiques fotografies paisatgístiques a les que normalment s’exclou les persones, fent exactament el contrari, incloure dins les seves fotografies a la figura humana. Sovint integrant-la dins la natura de tal manera que a vegades l’hem de cercar d’integrada que s’hi troba. A més, la figura humana li serveix per dimensionar l’espai fotografiat.
Tot i que les localitzacions no son ocasionals, si no que sovint arribar al lloc i preparar la sessió fotogràfica pot dur varies hores de feina, les diferents situacions atmosfèriques que vesteixen les fotografies de Miquel Àngel Dora son com el títol de les seves projeccions :naturals; La intervenció digital a les seves imatges es pràcticament inexistent, mostra la natura tal i com la troba, de la mateixa manera que els seus models (cap professional) es mostren així com volen, vestits o nuus, trists o somrients, dormits o desperts. L’ull de Dora captura el que te al davant de la manera més natural.

Cadascun dels tres audiovisuals que va projectar té la seva pròpia entitat i fa aflorar diferents emocions, que es precisament el que cerca el fotògraf.
Al diàleg que es va establir posteriorment amb el nombrós públic assistent, a més d’algunes qüestions tècniques, en Miquel Àngel va fer esment que l’objectiu d’aquest audiovisual és conscienciar la gent de la nostra terra de la conservació del nostre paisatge davant de la pressió humana que pateixen molts d’indrets.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.