Concert de Santa Cecília de la Banda de Música de Felanitx

El Convent de Sant Agustí de Felanitx acollirà, el pròxim diumenge 26 de novembre de 2023 a les 12h, el tradicional concert de Santa Cecília de la Banda de Música de Felanitx.
El programa dissenyat per Víctor Ferragut, director de la formació, és veritablement eclèctic, convidant-nos a submergir-nos en un recorregut que parteix dels plaers més terrenals. Un viatge a la gènesi d’alguns plaers de la vida, que en aquest concert té el seu punt de partida en el vi. Des de l’antiga Pèrsia, Egipte, Grècia o Roma sentim a parlar d’aquest suc deliciós i embriagador sovint relacionat amb divinitats.
José Rafael Pascual Vilaplana ens presenta Falhànis. “Aquesta partitura beu de la tradició musical de Felanitx i les seues melodies com ara el Ball dels Cavallets, el Ball de Gegants o el Ball de Sant Joan Pelòs. En una barrica harmònica ben variada, la música es deixa mullar pel suc de la tradició i enlaira aromes de futur.” .
A continuació el concert per a clarinet d’Artie Shaw. Una mescla de bugui-bugui, blues i jazz on s’alternen complexes cadències on l’instrument solista demostra el seu virtuosisme. En aquesta ocasió serà la jove intèrpret felanitxera Caterina Obrador, qui interpretarà la part solista. Dance into the sun és una obra del compositor belga Kevin Houben. La peça comença amb un solo de flauta en el qual apareix el tema principal. Després del passatge d’obertura es produeix un sentiment d’energia i alegria, llum i espurnes, com un dia il·luminat pel sol al Castell de Santueri i com a tribut a l’abundància de la naturalesa. ÀN/2 no són més que les inicials d’Ànima Negra 2. Aprofitant el camp harmònic de LA (“A” en anglès) i la relació de l’obra amb el vi, l’obra es desenvolupa a partir dels harmònics, la ressonància que genera i el so continu generat per una copa de vi.
Finalment per acabar, l’obra del reconegut compositor americà David Maslanka qui dedica les següents paraules a explicar la seva obra: “Les paraules Give us this day són, per descomptat, de l’oració del Senyor, però la inspiració per a aquesta música és budista. (…) La seva premissa és que un futur per al planeta només és possible si els individus es tornen profundament conscients de si mateixos, profundament connectats a qui són realment.
Entrada lliure fins a completar aforament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.