Entrevista a Catalina Ferrer Nadal, regidora del Partit Popular de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar

L’Actual regidora del Partit Popular de Sant Llorenç des Cardassar, Catalina Ferrer Nadal, va néixer dia 7 de novembre de 1982. Es va llicenciar en Història de l’Art (UIB 2007), i té dos postgraus en Literatura Infantil i Juvenil. Fins el curs passat va treballar de professora d’anglès a un institut de secundària. Entre l’any 2012 i el 2018 va formar part de l’oposició amb el Partit Popular de Sant Llorenç des Cardassar. A l’actual legislatura és regidora de Benestar Social, Igualtat, Joventut, Sanitat,i Tercera Edat.

– Si et sembla bé, començarem parlant de las activitats que has duit a terme a les regidories de Benestar Social i Igualtat.
Han estat mesos de feina molt intensa. L’Àrea de Benestar Social és àmplia i complexa, ja que a més de gestionar temes de benestar social, centres de dia, servei d’atenció a domicili, gestiona també temes de joventut i col·labora en l’organització d’activitats per a la tercera edat. Com te pots imaginar els primers mesos van ser una autèntica bogeria, intentar assimilar tota la informació completament nova al mateix temps que arreglàvem coses tan simples, però que s’havien deixat de banda, com persianes espenyades i furgonetes sense aire condicionat per al transport dels usuaris i usuàries dels centres de dia. Aquests petits exemples tan senzills però que reflex l’estat de deixadesa en què es trobaven certes infraestructures, va ocupar les nostres primeres setmanes.

– Tingueres feina per començar…

Sí… m’agradaria destacar, en primer lloc, haver aconseguit desencallar la tramitació de la residència. Quan vam arribar semblava aparcada, i ara ha hem començat les obres per la dotació de serveis. Evidentment aquest no és un mèrit meu, però sí del partit el qual represento. A nivell municipal, des del departament de Serveis Socials hem fet feina en tema de subvencions per a la compra d’una furgoneta per al transport d’usuaris i usuàries del centre de dia, i d’aquí a un mes esperam haver començat les obres de millora, l’eficiència energètica i eliminació de barreres arquitectòniques a Ca S´Escaleta (edifici on s’ubica Serveis Socials). S’està treballant de manera molt intensa en l’elaboració del Pla Local d’Infància i Adolescència, hem duit a terme cursos de ciberseguretat i d’introducció a l’ús del mòbil per a persones majors, hem sol·licitat una addenda al conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Afers Socials i Esports i l’Ajuntament, i un llarg etcètera. Per tot això vull donar les gràcies a tot l’equip de professionals que heu fan possible.

– Quant a Igualtat, què has fet?

Pel que fa a Igualtat, sempre dic que em fa molta por treballar només de cara a la galeria, vull dir, fer actes només en ocasions puntuals com poden ser el 8M, el 25N o el 28J. És clar que aquestes són dates molt significatives i hem tingut programes potents i molt dignes, però no ens podem quedar amb tres dates. La nostra tasca és diària, des de revisar el llenguatge que utilitzam en els nostres programe d’actes i treballar per tenir festes amb presència femenina que contribueixi a rompre els estereotips de gènere,fins a accions con la constitució de la Taula Local de Coordinació per a l’abordatge de les violències masclistes, amb gran acceptació i participació per part de totes les entitats del municipi. Així mateix, hem creat un enllaç al web de l’Ajuntament sota el lema «Enllaça’t a la igualtat», on podem trobar recomanacions literàries, cinematogràfiques, musicals i protocols d’actuació, tot elaborat amb aportacions de les diferents entitats i de la ciutadania. Aquest passat mes d’abril, les diferents entitats interessades en posar una barra per les festes o en realitzar els anomenats horabauxes o tardeos han fet la formació «No i Punt!, per unes festes lliures d’agressions sexuals». En totes les actuacions, la participació i la predisposició del conjunt de la ciutadania i de les entitats ha estat molt d’agrair.

– Pel que fa la regidoria de Joventut què és el que més interessa als joves? Què demanen?
Tenim dues associacions de joves, a Sant Llorenç els Granots & Sopes i els Empaparrats a Son Carrió i tots treballen per tenir un poble més dinàmic, amb mes oferta d’oci no només pels joves sinó pel conjunt de la població i això és molt de lloar. Fer horabauxes està molt bé, i sembla que estam arribant a punts d’acord sobre com es poden desenvolupar sense que es converteixin en motiu de preocupació pels veïnats, són divertits, atreuen molta gent i són un mecanisme relativament fàcil de fer dos duros, però l’interessant és que no queda aquí, sinó que col·laboren molt activament amb les festes de cada un dels pobles amb actes com Els granots d’or i Sa Granotada a Sant Llorenç, i el partit de fradins i fadrines, casats i casades o l’autocinema a Son Carrió per exemple. Ens agradaria seguir comptant amb la seva empenta i energia perquè són un motor molt valuós per a la vida del nostre poble i un referent per als més joves.

– A Sa Coma està pendent l’adjudicació del Poliesportiu, que interessa tant els joves com a la gent gran. De fet, ja hi fan activitats. Teniu previst ja l’adjudicació del bar i l’obertura oficial?
Sa Coma té moltes ganes de poder gaudir d’un espai en condicions per a la pràctica de l’esport i tot el que aquest aporta a nivell de socialització i de creació de vincles amb la comunitat. Pel que fa a la licitació està pendent de que surti a concurs públic. No tenim data d’obertura oficial.

– Quant a la Tercera Edat de sa Coma, és l’única associació de la gent gran del municipi que no té local propi. Serà dins l’actual legislatura el nou local, com tenen a la resta de les associacions de la tercera edat del municipi?
Estam treballant des del primer minut per adquirir un solar per a l’Associació de Gent Gran, de fet, hem fet ja tres concursos públics amb aquest objectiu i tots tres han quedat deserts. Fa massa anys que l’associació de Sa Coma no ha rebut l’atenció que es mereix i no ho puc entendre. Cercarem alternatives ja que el nostre compromís per dotar a l’Associació de Gent Gran Punta de n’Amer de Sa Coma d’un local és ferm i seguirem fent feina per fer-ho possible.

– Són bones les teves relacions amb les associacions de la Gent Gran del municipi? Demanen molt, els presidents i directius?
Personalment em sent molt ben rebuda per part de les tres associacions, intent tenir una relació fluida amb totes tres, parlam casi cada setmana i intent reunir-me amb les seves juntes directives tantes vegades com puc i sempre que ho demanen. No hem d’oblidar que la tasca que duen a terme és fonamental per la vida de la gent gran, amb totes les activitats que fan i amb els locals on es poden reunir són un antídot contra la soledat, la seva feina és de gran valor a tot el municipi.

– Està previst començar les obres de la residència de la Gent Gran que l’ajuntament té projectat fer a Sant Llorenç?.
Les obres de dotació de serveis van començar fa uns mesos i és té prevista la finalització de la residència, si tot va bé, a finals del 2026. Cal dir que la residència és construeix dins Sant Llorenç però ni l’execució de les obres ni la gestió de la residència van a càrrec de l’Ajuntament. L’any 2021 va cedir uns solars al Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears per construir una residència per a persones grans dependents i formar part de la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència.

– Quan assumires la regidoria ja estava adjudicat el terreny per a la residència.T’agrada el lloc escollit? No creus que hauria estat millor a vorera de mar envers de davant el cementeri?
No, no m’agrada. Jo mateixa vaig dir durant la campanya que em preocupava tenir una residència devora un cementiri, i ho mantinc. Per altra part, no sé si al 2021 l’Ajuntament disposava d’altres solars dins el municipi,sigui a la costa o a l’interior, amb les condicions necessàries per poder-hi fer una residència i es va triar aquests solars a falta d’altres.

– Què t’agradaria poder fer dins l’actual legislatura a les àrees de la teva competència?
– Treballar amb honestedat i transparència, escoltar l’opinió de la ciutadania tan a nivell individual com a través de les entitats que els donen veu i tenir molt present la guia dels tècnics que amb els seus coneixements i experiència ajuden a que la nostra feina sigui un poc més fàcil. Pel que fa a projectes concrets, quan a igualtat, el projecte dones pioneres de Sant Llorenç va ser molt emotiu i espero que es consolidi en els propers anys. En Salut, vull treballar per protegir als més joves de conductes de risc com el consum d’alcohol. Per exemple, dia 18 de maig es farà un curs certificat per la Conselleria de Salut i la Direcció General de Salut Mental en Dispensació

Un pensament a “Entrevista a Catalina Ferrer Nadal, regidora del Partit Popular de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.