Visita del director de Coordinació i Transparència del Govern Balear, Jaume Porsell a les obres d’exhumació de la fossa del Cementeri de Son Carrió

El director general de Coordinació i Transparència del Govern de les Illes Balears, Jaume Porsell va visitar el dimarts 21 de novembre, les obres d’exhumació de la fossa del Cementiri de Son Carrió, a Sant Llorenç des Cardassar. A la visita el va acompanyar el batle de Sant Llorenç, Jaume Soler i el regidor i delegat de Son Carrió, Miquel Font.
Aquestes obres es realitzen en el marc de les actuacions relatives al IV Pla de Fosses de les Illes Balears del Govern de les Illes Balears. La possible fossa del cementiri antic de Son Carrió dins del terme municipal de Sant Llorenç des Cardassar va ser recollida dins del Mapa de Fosses (2016) i es desconeix el nombre de víctimes que han pogut ser enterrades en el cementiri.
El director general va explicar que aquestes obres “varen començar ahir tant a Sant Llorenç com a Formentera” i que en cas de trobar víctimes se seguirà el protocol i les restes que es recuperin es confrontaran amb l’ADN dels familiars. De moment, les restes òssies trobades corresponen a veïns de Son Carrió de pocs recursos que foren enterrats en una fossa comuna.
Així mateix, Jaume Porsell va apuntar que “és evident que si els estudis, els arqueòlegs i els historiadors troben més possibilitats que puguin existir més restes, aquest Govern de les Illes Balears seguirà en la mateixa línia i actuaran al respecte”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.