Molt bon concert de Santa Cecília 2023 de la Banda de Música de Son Servera debutant tretze nous components

El Concert de Santa Cecília 2023 celebrat el passat dissabte dia 18 de novembre, el Teatre la Unió de la Banda de Música de Son Servera, sens dubte passarà a la història de la banda.
Per diferents motius, el primer la incorporació de catorze nous components ells són: Maria Servera Genovart: Saxo Alt; Alejandro Martínez: Trompeta; Joan Reynés Moreno: Trompeta; Jose Carlos Cortés Allan: Trompa; Lorena L. Telles: Violí; Cristina Brunet: Violí; Maria Francisca Yeste Tous: Violí; Maria del Mar González Bonache: Clarinet; Miquel Pol: Percussió; Marc Morata: Percussió; Cristina Caballero Sansó: Flauta; Carla Sánchez: Flauta; i Abraham Perelló: Saxo Alt, que no va debutar ja que era de viatge.
La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Son Servera, Almudena Rodríguez, va felicitar a la banda amb motiu del concert de Santa Cecília i la incorporació de nous components a la banda.
El repertori elegit pel director Joan Antoni Ballester va ser: Musical Apolo, Amando Blanquer; Baghira de Ferrer Ferran, saxo solista: Laura Serrano Camacho; Smoke on the water de Deep Purple; What a wonderful word de Lous Asmstrong, trompeta solista: Lluc Servera González; Dakota de Jacob de Haan; Melti’the ice de Bruce Fraser, saxo solista: Júlia Jiménez Tous; Shake it off de Taylor Swift; Junior concerto for flaute de Katy Perry, flauta solista: Irene Servera Fraile; Fireworks de Katy Perry; Mi gran noche de Raphael; The pink panther de M. Jackson.
Al llarg del concert el director, va fer una introducció a totes i cada una de les obres donant l’oportunitat enguany a joves solistes de la banda, i a més va destacar l’esforç de tots els components de la banda al llarg de l’any .
Abans de tocar la darrera obra el president de la banda Luismi Lliteres, va dirigir unes paraules de salutació el públic. Salutació que oferim intregre , i va dir entre altres coses que «enguany hem presentat un concert diferent on heu pogut gaudir d’alguns moments musicals amb els més joves al capdavant que afronten nous reptes, noves emocions, i sobretot molts de nirvis. Un goig veure com joves del nostre municipi estimen la música i sobretot poder veure el bé que ho fan i com estiren de la banda, ja que sens dubte ens asseguren la continuïtat d’aquesta associació amb més de 140 anys d’història.»
La darrera obra, la Pantera Rosa va ser una sorpresa pel públic ja que en Guillem Tous, el veterà percussionista de la banda, va apareix vestit de «pantera rosa» i va anar baixant per el graons del teatre, revolucionant el nombrós públic amb un triangul metàl·lic de percussió, fins que arribar a damunt l’escenari i continuà tocant.
Seguidament, el director Joan Antoni Ballester, va fer entrega d’una insígnia a la clarinetista Joana Mª Lliteres, pels seus 20 anys amb la banda.
El batle Jaume Servera, va tenir unes paraules d’agraïment pel director i músics pel magnífic concert i per l’aportació que fan al llarg de l’any els músics i director a les festes del poble.


Discurs de Santa Cecília 2023 de la Banda de Música de Son Servera
a càrrec del president de la Banda Luismi Lliteras

Bon vespre i benvinguts al tradicional concert de Santa Cecília de la Banda de Música serverina.
Avui vos hem presentat un concert diferent on heu pogut gaudir d’alguns moments musicals amb els més joves al capdavant que afronten nous reptes, noves emocions, i sobretot molts de nirvis.
Un goig veure com joves del nostre municipi estimen la música i sobretot poder veure com heu fan de i com estiren de la banda, ja que sens dubte ens asseguren la continuïtat d’aquesta associació amb més de 140 anys d’història.
Si els altres anys ja estem estrets a aquest escenari, enguany encara hi estem molt més. Això és una bona senyal, ja que cada vegada som més component i els que sou assidus als nostres concerts haureu pogut observar que hi ha cares noves damunt l’escenari, gent jove amb ganes i il·lusió de tocar amb la nostra banda i que esperam que ho facin durant molts d’anys.
I és que un dia com el d’avui que retrem homenatge a la nostra patrona és el moment de commemorar la trajectòria musical amb la banda d’aquells músics que fa molts d’anys que en formen part. Enguany tenim l’honor de poder obsequiar a una clarinetista que fa 20 anys que forma part activa de la banda, que actualment també forma part de la junta directiva, i que a més, és la meva germana. Ella és na Joana Maria. El nostre director, en Joan Toni li farà entrega d’una insígnia que se li col·locarà a l’americana per agrair-li per la seva dedicació al llarg de tot aquest temps.
A continuació donam la paraula al nostre batle, Jaume Servera: Com veim tenim una banda moderna, que es presta a tocar qualsevol estil musical i s’adapta fàcilment al tipus d’acte. Així que vos deixam amb la darrera peça del concert perquè continueu gaudint una mica del que sabem fer, la música que a tots ens fa sentir alguna emoció. Gràcies per ser aquí, bon vespre i molta banda.


Opinió del concert de Santa Cecília del director de la Banda de Música de Son Servera, Joan Antoni Ballester
Només comentar el que ja vaig dir ahir al concert: Santa Cecília és una celebració d’allò que ens uneix com a grup o com a banda. La paraula del concert va ser ‘compromís’ que és un dels valors que la banda fomenta entre els seus membres. Per tant, ahir, celebràvem això, el compromís, i ho férem de la única manera que sabem, fent música. Especialment el compromís dels músics, que hi són setmana rere setmana i fan una feina que és pràcticament invisible a ulls del públic; ahir els volguérem donar tot el protagonisme amb una bona part del concert dedicada a obres per a solistes on cinc dels nostres músics pogueren mostrar el resultat de tantes i tantes d’hores dedicades als seus instruments i a la banda. El resultat va ser brillant, tots donaren el cent per cent del que tenen com a músics i com a persones, això és el compromís, i n’estem orgullosíssims del resultat i del seu èxit, perquè és l’èxit de tots.

Per altra banda, també volguérem posar en valor el compromís que adquireixen els músics novells que comencen a tocar amb nosaltres. Enguany n’han estat catorze, i això és una gran notícia. Ells i elles toquen a les portes de la banda primer amb molta il·lusió, llavors també amb una mica de por o respecte, finalment venint a molts d’assajos, repassant amb els seus professors d’instrument el repertori de la banda, fent grupet entre ells … i molts altres detalls, un dia, sense saber com, se senten part d’això, part de la banda i han adquirit allò del compromís.

Hi ha molts d’altres nivells de compromís que no varen tenir cabuda al concert, el compromís de l’escola de música, el compromís de les autoritats, de la junta directiva i pràcticament del poble sencer… Personalment no tenc més que agraïment cap a tots els que de qualque manera fan possible aquest projecte de banda que, per molts de factors, a Son Servera, fa uns anys que va in crescendo i ens fa pensar que tenim banda per estona. Gràcies i molts d’anys a tots!!

Joan Antoni Ballester

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.