El duo Voicello estrena el seu projecte de música per a famílies amb una ‘Aventura nadalenca’ en el Teatre Mar i Terra

La soprano Carme Garí i el violoncel·lista Gabriel Fiol donaran a conèixer la seva nova faceta de concerts per a grans i petits, els dies 2 i 3 de desembre a les 18h.
La soprano Carme Garí i el violoncel·lista Gabriel Fiol, de Voicello Duet, protagonitzaran un espectacle participatiu per a tots els públics, que van començar a gestar fa tres anys, quan va néixer la seva filla. En ‘Aventura nadalenca’, que ocuparà el teatre Mar i Terra els dies 2 i 3 de desembre, “hem treballat des de la nostra formació acadèmica de música culta amb la mateixa exigència que si es tractés d’una obra per a públic adult”. El muntatge es basa en un repertori de cançons nadalenques de diferents cultures amb direcció escènica de l’actor Rafel Fiol.
La veu de Carme Garí, “que cantara com a soprano, però adaptant-se a un to més dolç”; el violoncel de Gabriel Fiol, qui també utilitzarà la seva ‘màgica’ pedalera de loops que li permet varietat de ritmes; la bateria de Miquel Marqués, col·laborador habitual dels recitals d’òpera i sarsuela de Voicello, i Pongui, l’elfa despistada que interpreta l’actriu Coc Martin, componen l’elenc d’aquesta ‘Aventura nadalenca’ plena de ritme, sorpreses i intenció pedagògic-musical amb participació del públic, en la qual no faltarà la presència d’un carter real que recollirà les missives per als Mags d’Orient.
El violoncel·lista és autor dels arranjaments originals de les cançons, que representen a diferents cultures i llengües. “La intenció és que els temes siguin coneguts per a mantenir la capacitat d’atenció dels nens i amb els arranjaments aportem musicalitat, però sempre des de l’excel·lència, perquè com a públic són molt exigents. Fer música senzilla que agradi a les nins i els nines resulta difícil i el repte és captivar-los”, va explicà Gabriel Fiol.
Voicello va començar a rodar aquesta ‘Aventura nadalenca’ fa dos anys per col·legis en petit format. Segons Carme Garí, després de l’èxit recollit entre el públic menut, es van plantejar la creació d’un espectacle per a teatres “amb una direcció escènica, que aporta una visió diferent de la de l’artista, podríem dir que és la visió del públic, a més de supervisar tota la part actor-al”. En Rafel, el director, té molta experiència en espectacles infantils i en musicals, i això és un plus”. Segons la soprano, “des que va néixer la nostra filla, la intenció és aproximar-nos també amb la nostra música a un públic familiar i que adults i petits passin una estona junts gaudint i aprenent, per això hem creat la línia Voicello Petit, dins de la qual ja treballem en una altra estrena per a primavera”.
Posaran el punt i final a l’aventura nadalenca amb una nadala pròpia: “Xissst! Nadal és aquí!” La lletra és de la seva amiga Maria Estelrich, professora i escriptora, el duet Voicello han compost la música, amb la qual han volgut transmetre l’essència de la cultura popular nadalenca a Mallorca: parlant del Cant de la Sibil·la, les neules i els torrons. Volen que el públic pugi cantar las nadales amb ells.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.