Celebrat el concert en honor de Santa Cecília de la Banda de Música de Felanitx «De la Terra al Cel»

El passat diumenge 26 de novembre de 2023, el Convent de Sant Agustí (Felanitx) va ser testimoni del fantàstic concert De la Terra al Cel de la Banda de Música de Felanitx, en honor a Santa Cecília. El repertori, que prenia com a fil conductor el tema del vi, va ser una odissea musical que va transportar l’ànima dels assistents des de les profunditats terrenals fins a les alçades celestials amb un repertori d’allò més eclèctic.
Sota la batuta de Víctor Ferragut, el concert va iniciar-se amb Falhànis de José Rafael Pascual Vilaplana, una obra que va emprendre un viatge musical a través de les tradicions de Felanitx, fusionant melodies com el Ball dels Cavallets i el Ball de Sant Joan Pelòs en una barrica harmònica plena de matisos. Aquesta peça va ser el punt de partida perfecte per explorar les connexions entre la música i els plaers terrenals.
A continuació, destacar la brillant interpretació de na Caterina Obrador com a clarinet solista al concert d’Artie Shaw. Amb una gran destresa, va guiar l’audiència a través d’una fusió vibrant de bugui-bugui, blues i jazz. Acompanyada magistralment per Miquel Fontcuberta a la bateria i la resta de membres de la banda, la seva actuació va desplegar la riquesa del seu virtuosisme i va captar l’essència de la peça.
Dance into the sun de Kevin Houben va seguir, portant una dosi d’alegria inspirada en el renaixement. El solo inicial de flauta, que va ser el preludi d’una explosió d’energia i llum, va recordar als assistents l’esperança i l’abundància de la naturalesa. Les notes, com raigs de sol il·luminant el Castell de Santueri, van crear una atmosfera càlida i esperançadora. ÀN/2, de Víctor Ferragut, va oferir una experiència única amb la seva exploració sonora relacionada amb el vi. Les ressonàncies i els harmònics es van entrellaçar per capturar la relació entre la música i aquest nèctar diví.
Per posar la cirereta al pastís, l’obra de David Maslanka, Give us this day, va oferir una conclusió emotiva i profunda al concert. Les paraules inspirades en la filosofia budista van ressonar com una invitació a la consciència profunda i a la connexió amb la realitat, recordant-nos la responsabilitat de despertar i ser conscients en aquests temps crítics.
De la Terra al Cel va ser un viatge espiritual a través de les notes, connectant amb les arrels locals i explorant els plaers de la vida. Enhorabona als músics i director.
La propera actuació de la Banda de Música de Felanitx tendrà lloc el diumenge 17 de desembre a les 12h a Sa Font de Santa Margalida, compartint escenari amb la Coral de Felanitx i la Coral Units com Brins per a celebrar el ja tradicional concert de Nadal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.