Magnífic Concert de Santa Cecília 2023 de la Banda de Música de Sant Llorenç i reconeixement de mérits a Bartomeu Mestre (40 anys) amb la banda i a Joan Fuster pels 25 anys

El diumenge dia 17 de desembre a les 11 hores del matí a l’Espai 36, la Banda de Música de Sant Llorenç va celebrar un molt bon i magnífic Concert de Santa Cecília 2023.
El batle de Sant Llorenç, Jaume Soler, va donar la benvinguda el concert amb aquestes paraules.
«En nom de tots els llorencins i llorencines, és un plaer i un orgull poder seguir gaudint dia del talent. El talent del present, del passat però també del futur. Un futur que no podem ni sabem imaginar sense la nostra estimada banda. Sabem que no és una tasca fàcil, que implica un gran esforç i sacrifici, per part de tots els músics ja que sense la vostra empenta el municipi perdria gran part de la seva identitat. Per això, vos animam a seguir amb la mateixa il·lusió, una il·lusió que el passat 2 de desembre conduí a la Banda de Música de Sant Llorenç a ser condecorada amb la distinció honorifica de la Medalla d’Or del municipi de Sant Llorenç des Cardassar. En nom de tot aquest estimat poble, de Sant Llorenç, enhorabona a tota l’entitat, a tots els que formau i heu format part d’ella al llarg d’aquests 50 anys i especialment a la seva presidenta a la que voldríem convidar a pujar a l’escenari, però abans vos desitjam un Bon Nadal i bones festes a tots i totes.”
La presidenta de Banda de Música de Sant Llorenç des Cardassar, Mireia Mestre, va agrair la distinció amb aquestes paraules: «Benvinguts a tots i a totes. Avui estic aquí amb una profunda gratitud en el cor, plena d’alegria i d’honor, en nom de tots els membres de la banda, per agrair-vos de tot cor per atorgar-nos la medalla d’Or. És un moment d’orgull per a tots nosaltres i un fet que no només celebra la nostra dedicació a la música, sinó també el suport infranquejable que hem rebut. En primer lloc, vull expressar un agraïment sincera a l’actual i a l’anterior equip de govern de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar. La vostra decisió de reconèixer la nostra banda amb aquest mèrit és un testimoni del vostre reconeixement cap a les arts i la cultura en la nostra comunitat. Gràcies per la vostra dedicació. A més, vull destacar la necessitat constant de lluitar per la cultura i les arts en la nostra comunitat. La vostra decisió de reconèixer la nostra banda amb la medalla d’Or és un pas essencial, però també és un recordatori que la cultura és un bé valuós que ha de ser preservat i fomentat. Aquesta medalla no només és un premi, sinó una crida a seguir defensant i promocionant l’expressió artística a tots els nivells. En aquest sentit, vull destacar la importància vital de l’Escola de Música com a pilar fonamental per al futur de la nostra cultura musical. És a l’escola de música on s’inicia la passió, on es cultiva el talent i on es transmet la riquesa de la nostra herència musical. El suport continuat a aquesta institució és essencial per garantir que les generacions futures puguin gaudir de les mateixes oportunitats i beneficis que hem experimentat avui. Així, mentre celebrem aquesta fet, recordem que això només és el principi. La veritable recompensa no cau tant en el reconeixement com en la continuïtat del nostre compromís amb la cultura. Hem de seguir treballant junts per assegurar-nos que la música, l’art i les expressions culturals continuïn prosperant i enriquint les vides de cadascun de nosaltres.
No vull deixar passar l’oportunitat de dirigir-me a la Federació de Bandes amb un sincer agraïment. La vostra dedicació a fomentar i preservar la riquesa de la música de banda ha estat un fet que ha guiat a moltes agrupacions com la nostra. Així mateix, no vull passar per alt el nostre reconeixement i agraïment cap als membres refundadors de la banda, que amb la seva passió i dedicació, van establir les bases d’allò que avui celebrem amb alegria. Sou els visionaris que van obrir el camí, i la vostra influència perdura en cada acord que interpretem. Sense la vostra contribució, aquesta banda no seria el que és avui. Aquest reconeixement no només és per la nostra banda, sinó també per a tots els qui han cregut en nosaltres, des de les famílies que ens han recolzat fins als amics que han estat al nostre costat. Sense la vostra presència i suport, aquesta jornada especial no seria possible. A tots els membres de la banda actual, vull compartir la meva admiració i agraïment. Cada un de vosaltres ha dedicat innumerables hores i sacrificis per fer possible la nostra música. Des de l’any 1973 fins al dia d’avui, cada nota interpretada és fruit del vostre amor a la música. Molts han fet malabars amb els seus horaris i han dedicat temps i esforç per assegurar-se que la nostra banda prosperi. Això no ha estat una tasca fàcil, però ho hem fet amb alegria i passió perquè la música ens uneix i ens inspira. Els resultats dels vostres esforços es mostren clarament en les emocions que despertem en la gent, i és satisfactori veure com la nostra música toca els cors de l’audiència».

Abans de donar pas el Concert de Santa Cecília, es van presentar els nous membres que enguany s’han unit a la banda: a la flauta en Xavier Nicolau Ferriol, a la percussió a Santiago Andrango i també a la percussió a Joan Riera Bauzà. A més es va fer un emotiu reconeixement de mèrits excepcional per la dedicació a la banda, i es van lliurar en primer lloc un diploma pels 25 anys de dedicació a la banda a Joan Fuster a la tuba, i seguidament es fa fer un reconeixement pels seus 40 anys de dedicació, a la banda de Bartomeu Mestre, el saxo tenor.
Programa: Olé Toronto de Ferrer Ferran -Concertino per a flauta de Cécile Chaminade, amb na Maria Miquela com a solista. -Mar i bel de Ferrer Ferran amb n’Andreu com a solista. -Discovery fantasy de Jan de Haan -Theme for Clarinet de Michele Mangani, amb Ines Duran com a solista. -The typewriter de Leroy Anderson amb n’Antònia Santandreu com a solista. -Alvamar overture de James Barnes.
Va ser un molt bon concert de Santa Cecília, digne del 50è aniversari de la banda.
Enhorabona al director Miquel Àngel Llull, que va tenir el detall de convidar a l’anterior director de la banda Pere Siquier a tocar amb la banda. El concert va ser espectacular, enhorabona a tots els músics de la banda i el seu director pel magnífic concert de Santa Cecília 2023.
La banda a més va tenir unes paraules d’agraïment a l’Ajuntament, i a l’Espai 36 i els seus tècnics per el suport i la seva feina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.