Celebrat un molt bon Concert de Reis a S’Agrícola de Manacor

El passat dissabte dia 6 de gener l’Associació Cultural s’Agrícola va celebrar el clàssic Concert de Reis que va comptar amb l’assistència d’un nombrós públic que va omplir per complet el saló d’actes. Enguany es va poder gaudir del quartet format per Abigail Sardón, cantant; Mathis Rathke, guitarra; Julio González, saxo i Rolando Rodríguez, bateria.
El programa del concert va estar dedicat per una part, a rememorar clàssics nadalencs d’origen americà que han estat versionats per molts d’artistes arreu del món. Moltes d’aquestes cançons varen esser escrites als anys 30 i 40 per a pel·lícules i musicals
americans i després adaptades per diferents cantants com Dean Martin, Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Toni Benett o més actualment per artistes com Michael Boublé o Luis Miguel (amb lletra adaptada al castellà).

D’una altra banda, també varem escoltar cançons que formen part del Great American Songbook i que s’han convertit en estàndards de jazz, com per exemple: Cheek to Cheek, Misty o Mack the Knife i que han estat versionades per molts cantants i músics, començant als anys 30 amb Fred Astaire, i més endevant amb Nat King Cole, Nina Simone, entre d’altres… fins l’actualitat per Michael Boublé, Elliane Elias, Nora Jones o Diane Krall.
En quant als compositors i lletristes, la majoria eren d’origen americà. (Irvin Berlin (Cheek to Cheek), Jule Styne (Let it snow) Errol Garner (Misty), Nora Jones (Don’t know why) però interpretaren també compositors d’origen alemany com Kurt Weill (Mack the knife) o Antonio Carlos Jobim (Girl from Ipanema).
Els ritmes que sentirem eren diferents tempos de swing, ballades, bossa nova o jazz fusionat amb pop o folk.
Va ser un molt bon concert de reis que va comptar en tot moment amb la complicitat del públic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.