Les Festes de Sant Antoni de Son Servera estrenaren S’Abanderada

El divendres 12 de gener es va donar inici a les Festes de Sant Antoni de Son Servera amb S’Abanderada, un nou acte a càrrec de l’Associació de Joves Es Borregos, que encetaren les festes amb una especial desfilada pels carrers del poble acompanyats dels components de l’Obreria de Sant Antoni. Acabada la desfilada feren entrega a l’Obreria d’un donatiu de 250 euros.
La troncada va ser un èxit, de cada any suma participants. Després de la recollida de llenya pels foguerons els participants compartiren d’un dinar en família i amics preparats pels padrins de Son Servera.
El primer ball és un sentiment arrelat dins el cor dels serverins, i la plaça de l’església es va omplir de gom a gom amb el primer ball dels dimonis de Son Servera.
Els usuaris del Centre de Dia reberen un any més amb alegria la visita de Sant Antoni i el dimoni. Pel joves des del Departament de Joventut, es va organitzar un taller de crespells dimoniers. El 14 de gener el Teatre La Unió, hi va haver teatre infantil amb la representació de El Petit Dimonió, un acte cultural organitzat per l’Associació Cultural 4 Mans.
El dimarts dia 16 va sortir la carrossa de l’Obreria de Sant Antoni per la capta tradicional de Sant Antoni i recollir les joies de les cases comercials que s’entreguen als participants a les Beneïdes. A les 19:30h, a l’església de Sant Joan, missa solemne en honor a Sant Antoni Abat. A les 20h el dimoni gros va encendre el fogueró de la plaça, i es va donar el sus a la resta de foguerons.
El dimecres dia 17 a les 15:30 les autoritats acompanyats de la Banda de Música, els Xeremiers des Puig de Sa Font, i l’Obreria de Sant Antoni es dirigiren a la plaça Nova per la tradicional visita de Sant Antoni a Sant Pau i la davallada del corb. Seguidament començaren les Beneïdes, tots els participants reberen un present. A les 18´00h a la plaça de Sant Joan el darrer ball del dimoni tancà les Festes de Sant Antoni 2024.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.