Entrevista a Pep Miquel Servera Leno, regidor Fires de Son Servera ens parla entre altres de la XIV edició de la Fira de la Flor d’Ametler

Després de 16 anys seguits d’equip de govern municipal entre PSOE i Independents a Son Servera, a les eleccions municipals del passat 2023, l’Ajuntament serverí gira a la dreta gràcies al pacte aconseguit entre el Partit Popular de Jaume Servera amb vuit regidors i els tres dels Independents, que encapçala Pep Miquel Servera Leno. El regidor dels Independents a l’actual legislatura és el regidor de Comptes i Hisenda, Agricultura i Pesca, Turisme i FIRES i actual President delegat del Consorci de Turisme de Cala Millor.

Pep Miquel, abans de parlar de la Fira m’agradaria saber com va el pacte de govern queféreu amb el Partit Popular?
Fins a dia d´avui podem dir que bastant bé, tenim molt bona relació amb tots els companys que formen l´equip de govern, indiferentment que siguin d´un partit o altre, especialment molta confiança amb el batle i anem complint amb gran part dels objectius que ens marcàrem.

El proper 4 de febrer a Son Servera celebrareu la XIV edició de la Fira de la Flor d’Ametler. Sempre has estat el responsable de la Fira de la Flor d’Ametler?
Si, des de que vaig entrar a l´Ajuntament i som el regidor de Turisme, he estat el responsable. Aquesta fira ja serà la tercera que em toca organitzar i per a mi és tot un privilegi ja que puc donar continuïtat a la feina que iniciaren les companyes de partit na Carme Nebot juntament amb na Victoria Sancho, continuà na Margalida Vives i ara me toca a mi.

Com es presenta l’edició d’enguany teniu novetats?

Amb molt bones expectatives. És una fira més que consolidada i com he comentat abans, és una continuïtat a la feina feta fins ara, però que sempre intentem anar millorant. Tendrem més expositors que mai i amb una gran varietat de productes relacionats amb l´ametla. També per enguany hem volgut donar una empenta als nostres restauradors, per això volem decorar l´Avinguda Constitució cap a plaça de s´Abeurador i plaça Sant Joan amb flors d´ametler de paper que faran a un taller al Centre Jove i senyalitzarem els bars i restaurants que participaran fent qualque plat amb ametla com a ingredient.

La Fira seguira l’horari dels altres anys i serà només el matí?

La fira continua de 9:30h a 14:00h, però com he dit abans, la intenció és que la gent que ens visiti a fira acabi dinant als nostres bars i restaurants, allargant així la seva estada a Son Servera.

Els altres any a la Fira sempre hi havia molts de turistes. Consideres que és una bona promoció de cara el turisme?
Sí, és clar que sí, així va sorgir i és l´objectiu principal: en temporada baixa promoció turística del nostre destí, de la nostra cultura i de la nostra gastronomia. És una fira tradicional que dona rellevància i promociona un producte com l´ametla, un producte el qual era una font d´ingressos molt important dins l´economia de Son Servera en el passat. També donem a conèixer part de la nostra cultura amb els Xeremiers des Puig de Sa Font i ball de bot serverí amb l´Agrupació Folklòrica Sa Revetla; a la part gastronòmica comptem amb un grup de voluntàries que ens faran garapinyada allà mateix a la fira i també amb un grup de voluntaris es fa una mostra d´eines antigues relacionades amb la recol·lecció de l´ametla. Així que és una molt bona promoció de cara a turistes i visitants.

Canviant de tema com es presenta la propera temporada turística?
Amb molt bones expectatives. El nombres de l´any passat ja foren molt bons i enguany s´espera igualar o fins i tot millorar-ho. Bona senyal ja que tots directa o indirectament vivim del turisme.

Tenc una curiositat de les regidories el teu càrrec quina és la més fàcil i quina la més problemàtica?
Totes tenen els seu moment més senzill i el seu moment més complicat, però amb ganes, il·lusió, dedicació…. ens surts endavant. Som una persona que m´agrada que les coses surtin bé i m´ho exigeixo, i quan ho he de tornar a fer vull que surti encara millor, sigui la cartera que sigui i sempre dins les possibilitats de cada una.

La teva impressió de FITUR que vas assistir .Quina valoració fas de FITUR com veus es presenta la temporada turística?
Una oportunitat que s´ha d´aprofitar per reunir-se amb professionals relacionats amb el sector turístic. A més és un bon punt de trobada amb altres polítics de les Illes que ens serveix per exposar les necessitats del nostre municipi i cercar solucions a aquestes. L’assistència a FITUR la qualificaria de molt positiva.

Moltes gràcies Pep Miquel…tens la darrera paraula si vols afegir res més…
Agrair-te l´oportunitat de donar-me veu i promocionar aquesta fira tan única i acollidora. També agrair a tots els que em donen un cop de ma per poder dur a terme i organitzar aquest esdeveniment, especialment als voluntaris i voluntàries que col·laboren aquests dies de manera altruista.
Ens veiem per Son Servera el proper dia 4 de febrer.
Quedau tots convidats!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.