Xerrada L’ art contemporani i el seu mercat per Antoni Sansó a s’Agrícola de Manacor

El divendres 9 de febrer a les 20 h a s’Agrícola de Manacor, Antoni Sansó Servera, crític d’art, oferirà la conferència L’art contemporani i el seu mercat. La xerrada és una visió personal sobre l’art contemporani i el seu mercat ja que és fa difícil parlar d’aquest art sense tenir en compte la part econòmica que l’envolta.
Les mirades i reflexions que avui podem fer sobre aquest art són moltes i diverses i més quan un reflexiona de com aquest segle passat ha estat testimoni de canvis excepcionals i ha aportat moltes de les novetats i avanços dels que avui podem gaudir.
A mesura que s’ha anat augmentant el coneixement, el mapa de la seva història s’ha fet més ample i detallat, però també més confús ja que presenta un gran nombre d’esculls que sovint en dificulten la comprensió. Cal reconèixer que a través de l’activitat artística es poden fer obres admirables però també d’altres sense cap valor o interès.
Qualsevol pot formar part d’un públic visitant un museu o una exposició i són milions els que ho fan. Això no impedeix però que hi hagui molt de diàleg absurd i moltíssima gent que pensi que per entendre el que veu no es requereix pràcticament cap coneixement.
Massa vegades els atacs que suporta aquest art no són més que comentaris aïllats de persones desinformades, que es posen en evidència si les comparam amb el treball diari de molts de professionals en tot el món. Recordem que tot art ha estat contemporani i per tant qüestionat des del principi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.