La XIV edició de la Fira de la Flor d’Ametler de Son Servera va ser una celebració vibrant de tradició, diversitat i sabor local

De les 9 del matí a les 14:00h la XIV edició de la Fira de la Flor d’Ametler de Son Servera, va ser una celebració vibrant de la tradició,la diversitat i el sabor local, a la qual assistiren centenars de visitants, molts d’ells arribats amb autocars i que s’acostaren fins a les Cases de ca s’Hereu on de bon matí ja estaven preparades 45 paradetes amb una gran varietat de propostes.Son Servera té molt més per oferir que sol i platja. L’ametlla és un tresor essencial a la identitat cultural i gastronòmica de Mallorca. Un producte que no és només part de les arrels locals, sinó també un motiu d’orgull per el poble.
Va donar el sus musical a la Fira 2024 l’actuació dels Xeremiers des Puig de Sa Font, que aviat es van veure envoltats per una multitud de mallorquins i turistes que aplaudiren totes i cada una de les sonades dels xeremiers.
El món de l’ametlla enguany ha ofert una gran varietat de propostes des de llet d’ametlles, perfums, torrons, etc. Els mestres artesans amb les seves propostes de joies, decoració, roba, entre molts altres productes han fet l’oferta una de les més importats de les edicions celebrades.
Una de les propostes ha estat una exposició de fins a 32 classes de diferents d’ametlles i els visitants també van poder degustar dolços en forma de torró. Les madones serverines, Antònia «Pamboli», Margalida Artigues, i Margalida «Pa», feren al llarg del matí més de 1.200 racions de «garrapinyades» que van ser un èxit. Una altra de les propostes de la Fira va ser l’exposició de maquinària agrícola, antiga on es trencaven ametles.
A les 12 del migdia i fins a les 13 hores l’esperada actuació de l’Agrupació Folklòrica Sa Revetla de Son Servera, va atreure l’atenció de mallorquins i de turistes, que no deixaren molts d’ells, durant l’hora que va durar l’actuació d’enregistrar-la amb els mòbils. Enhorabona a Sa Revetla que ja que de cada any segueix creixent amb els nins i nines petits que asseguren per molts d’anys la continuïtat de l’agrupació serverina, que enguany celebra el 60è aniversari de la seva fundació.
Una de les novetats d’aquest any ha estat la vessant gastronòmica. Deu bars i restaurants, a més de dos forns, han participat en una mostra de plats i productes on l’ametlla ha estat la protagonista. Aquesta àmplia oferta, la bona organització de la Fira, i la jornada assolellada va propiciar que la XIV edició de la Fira de la Flor d’Ametler de Son Servera 2024 fos tot un èxit.
Enhorabona els organitzadors per l’èxit d’aquesta edició, de manera especial el regidor Pep Servera Leno, ja que aquesta és la seva 3a edició, enhorabona que volem fer extensiva a als músics de sa Xerabanda i a tots els componentes de Sa Revetla.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.