Mots: ètica

Fa més de 4 anys que ja havia proposat un paraula amb la que comparteix arrel: xètiga.

La curiositat del mot que avui es presenta es que té dos significats ben divergents. Un un fa referència al comportament moral (que és que accepta el diccionari “Normatiu”) En el nostre entorn també s’usava ètica (ètiques) per designar una malaltia llarga i mala de pair.

El DCVB mostra:

2. ÈTICA f. (més usat en pl.: ètiques)
Tisis, malaltia llarga (Mall.). Morir a les ètiques: morir tísic consumit. Dur qualcú a les ètiques: dur-lo a la mort lentament, per consumpció, a força de disgusts, etc. M’ha de dur a les ètiques!, Alcover Rond. i, 172.
Fon.: 
έ̞tikəs (mall.).
Etim.: 
del llatí hectĭca, mat. sign.

Aportació de Jerònia Mesquida
Imatge de Google

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.