Enregistraments del mestre Rodrigo Rodríguez de música Antiga del Japó als estudis BV a Son Carrió

“A l’estudi BV de Son Carrió a Mallorca, el passat marts 6 de febrer, es va dur a terme una fascinant sessió d’enregistrament de música de shakuhachi, protagonitzada per un virtuós músic intèrpret d’aquest antic instrument japonès. Rodrigo Rodríguez. L’estudi, conegut pel seu acústica excepcional i equip de gravació dalta qualitat, va proporcionar l’entorn perfecte per capturar la riquesa i la profunditat dels sons del shakuhachi.

L’artista, immers en la tradició i el mestratge del shakuhachi, va interpretar melodies tradicionals i composicions originals amb destresa i emotivitat. L’atmosfera de l’estudi es va impregnar de l’essència única d’aquest instrument, els tons malenconiós i subtils del qual van ressonar a cada racó.

Una de les obres que va destacar aquest enregistrament té el títol de Sanya Sugagaki: “Sugagaki” significa literalment, una tanca o prop de joncs espessos. i mentre l’intèrpret de shakuhachi interpreta aquesta peça, és apropiat que pensi en termes dels murmuris del vent quan bufa a través de les canyes.

El procés d’enregistrament va ser col·laboratiu i meticulós, amb l’intèrpret i l’enginyer treballant en estreta sincronia per aconseguir la millor representació del shakuhachi. S’exploren diverses preses per capturar diferents emocions i expressions, assegurant així la creació d’un enregistrament que transmetés l’essència única d’aquest instrument ancestral.

La sessió a l’estudi de Son Carrió no només va ser una experiència tècnica, sinó també una trobada entre cultures, on la tradició japonesa del shakuhachi es va fusionar amb la qualitat i la perícia tècnica de l’estudi mallorquí. El resultat final va ser un enregistrament captivador que transporta els oients a través de sons atemporals, fusionant la rica història del shakuhachi amb l’excel·lència contemporània de la producció musical a BV de Son Carrió.”
Rodrigo Rodríguez, és un compositor productor musical, mestre i intèrpret de shakuhachi, resident a sa Coma. És a més musicòleg i divulgador especialitzat en diversos estils musicals de shakuhachi. Estudià a Tòquio amb el compositor i mestre Kohachiro Miyata.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.