La plaça des Cós de Manacor ja té instal·lat el conjunt escultòric inspirat en la cursa ‘L’home contra el cavall’ de l’escultor Llorenç Ginard

El conjunt escultòric s’inaugurarà el proper dissabte 2 de març a les 12 h del migdia.
La plaça des Cós ja té instal·lat el conjunt escultòric inspirat en la cursa ‘L’home contra el cavall’. El conjunt escultòric és obra del reconegut escultor manacorí, Llorenç Ginard. L’obra representa la cursa de l’home contra el cavall que s’ha celebrat històricament a Manacor en diverses ocasions i fa referència també al lloc on s’ubica, la plaça des Cós, que en la seva arrel etimològica prové del llatí ‘cursu’, és a dir correguda o cursa. Aquesta obra forma part del projecte de remodelació i dignificació d’aquest espai públic. 
La fundició de les escultures de bronze s’ha realitzat a l’empresa madrilenya Magisa. El conjunt es completa amb marques numèriques, també de bronze, col·locades damunt el paviment de la plaça que representen els metres que recorren el cabriol i l’atleta. 
Aquest conjunt escultòric és la darrera obra que deixa Llorenç Ginard (Manacor, 1935 – 2022) a la ciutat de Manacor. Altres obres de Llorenç Ginard que guarneixen l’espai públic de Manacor són, per exemple, l’estàtua d’un Moretó instal·lada al Claustre de Sant Vicenç Ferrer, l’estàtua a Simó Ballester que dóna la benvinguda al CEIPIEEM Simó Ballester, l’escultura dedicada a les treballadores de les perles de la plaça de les Perleres o la composició que presideix la plaça de l’Ebenista, dedicada al sector de la fusta. 
La inauguració d’aquestes escultures pòstumes instal·lades a la plaça des Cós tendrà lloc el proper dissabte 2 de març a les 12 h del migdia en un acte organitzat per l’Ajuntament de Manacor amb la col·laboració de la família Ginard Ferragut. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.