Celebrada a S’Agrícola de Manacor la conferència “Paraguai una illa envoltda de terra” a càrrec de Fra Antoni Miró

El dimarts dia 23 d’abril va tenir lloc a s’Agrícola de Manacor la conferència Paraguai, una illa envoltada de terra impartida pel frare dominic Fra Antoni Miró Gallego i presentada per José Leoncio Garcia Mallada.
En la presentació Garcia Mallada va parlar de l’opció de Toni Miró per Jesús, del seu compromís pel Regne i de l’amistat que sempre els ha unit des que en la dècada dels anys 90 del segle passat col·laborassin en la posada en marxa de diversos projectes com el Casal de la Pau, la Llar d’Infants i sobre tot l’alberg de persones sense sostre que seria l’origen de la Fundació Trobada.
A continuació Miró va començar la seva exposició aproximant la realitat del Paraguai a l’audiència. Va descriure un país tancat en sí mateix i pobre com a conseqüència d’una història dramàtica, ja que ha patit guerres i governs nefastos amb llargues dictadures que l’han dut a aquest aïllament i misèria. Després es va centrar en San Roque González de Santa Cruz on ell exerceix la seva missió i va explicar que malgrat les dificultats la gent s’ha unit i ha fet front a la crua realitat; en aquest sentit el paper de l’Església ha estat fonamental ja que no consisteix en fer proselitisme sino més bé en acompanyar.
San Roque el formen petites comunitats cristianes on els laics tenen una gran responsabilitat i intervenen en molts aspectes de la vida per fer una realitat més justa; estem parlant de cooperatives agrícoles, bombers voluntaris, educació i formació. En aquest sentir va citar la creació d’un moviment associatiu de gent del camp per fer front als atacs dels grans terratinents, moviment que rep el recolzament de l’Església que és la institució més ben valorada al país.
Va subratllar la importància de la Universitat Catòlica que forma joves mitjançant beques solidàries. També va fer esment en la pastoral i les celebracions religioses.
En definitiva, va presentar un país amb ombres però també amb molta llum i esperança gràcies al compromís de la seva gent i a la solidaritat de moltes persones.
En aquest sentit va encoratjar la gent de Manacor a col·laborar en el sosteniment d’aquestes beques mitjançant una subscripció a través de la Fundació Trobada.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.