Presentació a S’Agrícola de Manacor del llibre “Travessa en supervivència”, del Dr. Carles Amengual

Dilluns 6 de maig de 2024, a les 20h a S’Agrícola de Manacor presentació del llibre “Travessa en supervivència”, del Dr. Carles Amengual.
Carles Amengual i Vicens (Selva, 1956) és llicenciat en Medicina (UB), Ciències Biològiques (UIB), Humanitats (UOC), Estudis d’Àsia Oriental (UOC) i Ciències Religioses (ISCREB – Facultat de Teologia de Catalunya). És especialista en Plantes Medicinals per la Facultat de Farmàcia de Pisa, especialista en Medicina Homeopàtica per Homeopatia de México, en Medicina Xinesa pel China Medical College i en Medicina Tibetana per la Academy of Traditional Tibetan Medicine.
La seva tesi doctoral «Flora medicinal de les illes Balears», es va publicar per l’UIB el 2021. Aquest llibre va ser reconegut amb el premi a la millor obra universitària editada per l’Unió d’Editorials Universitàries Espanyoles (UNE) i també va ser guardonada amb el premi Joan Lluís Vives a la millor edició de la Xarxa Vives d’Universitats, tots dos de l’any 2022.
Ha estudiat la medicina tradicional i les plantes de diversos països. El seu camp de recerca és l’etnobotànica i l’estudi dels manuscrits antics de plantes medicinals. Va ser president de l’Acadèmia Mèdico Homeopàtica de Barcelona i president de la Lliga Mèdica Homeopàtica Internacional. És President de la Fundació “Flora Medicinal Baleàrica” constituïda l’any 1999 i impulsor de la Fira de les Herbes que se celebra anualment a Selva des de fa 25 anys.
És director del Natura Camp Lluc. És també Guia de Muntanya (Escola Balear de Muntanyisme i Escalada), diplomat en Medicina de Rescat de Muntanya (Universitat de Girona), i màster en Tècniques de Supervivència a la Naturalesa (Universitat de Granada).
En aquesta ocasió, Carles Amengual ens presenta el llibre Travessa en supervivènica de la Serra de Tramuntana, un viatge particular de 9 dies però també un viatge d’experimentació i supervivència però també de recerca personal de les generacions que ens han precedit i de la història i la riquesa natural i espìritual que emanen de la Serra de Tramuntana.
Comunicat: M. Magdalena Gelabert i Miró

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.