Animades Festes Patronals de Son Carrió 2024

Fotos: Catalina Rafela Galmés
Un any més els carrioners i carrioneres celebren unes animades Festes Patronals de Son Carrió amb un programa especial i farcit d’actes. El dimarts 30 d’abril es va celebrar un concert de la coral CEIP Sant Miquel i una projecció a l’Escola del tren.El dimecres el dinar de Sant Miquel que organitza cada any la 3a Edat va comptar amb l’amenització musical dels professores Antònia i Rafel.
El divendres la repicada de campanes anunciava oficialment el començament de les Festes, amb el cercavila amb la Banda de Música de Sant Llorenç i els caparrots de Son Carrió acompanyats per la Xerebanda que ballaren el tradicional ball a la plaça de l’Església.
A les 20.00h, hi va haver un pregó de festes molt interessant a càrrec de Joan Miquel Riera Torres, Llicenciat en Ciències Religioses i Humanitats. va parlar de Mn. Antoni Maria Alcover “Un gegant que passà per Son Carrió” i hi deixà petjada, artífex del convent de les Franciscanes i l’Església, a més d’arreplegar un grapat de rondalles, contades per 3 carrioneres i 10 carrioners, entre elles “El jai de sa barraqueta.
El delegat de Son Carrió, Miquel Font Rosselló, va presentar la bandera del poble, dissenyada per l’artista carrionera, Bel Fullana. El batle de Sant Llorenç, Jaume Soler, va felicitar els carrioners i carrioneres i es va fer entrega a les guanyadores dels premis del XXXV Certament de pintura, Martina Holeckova de Porto Colom amb l’obra «Tu Tiempo» va aconseguir el 1r premi i a Jazmin Luna Lorenzo d’Andratx, el 2n, amb l’obra titulada «Exposició Son Carri´ño». Al primer premi, a més de l’import en efectiu de 2500€, se li cedirà la sala d’exposicions de l’Auditori sa Màniga per a poder exposar el conjunt de la seva obra. El segon premi va consistir en fer un tiratge litogràfic de 50 exemplars en el taller de gravat «6A galeria d’art i taller» de Palma. L’Ajuntament s’en queda 25 exemplars per a la seva difusió i la resta passen a disposició de l’artista.
Els premis del concurs de fotografia: Padrins i padrines de rondalla el van guanyar na Raquel Torres i a na Catalina Galmés. El mateix dimecres es va inaugurar l’exposició «Les herbes medicinals mallorquines» al Centre Cultural de ca n’Apol·lònia. El concurs de fotografia: Padrins i padrines de rondalla (dedicada als padrins i padrines del municipi). A més, de l’exposició col·lectiva: Espècies vegetals endèmiques a càrrec de ART AMB B a la Sala polivalent de la UBS. Per acabar la festa, hi va haver un fantàstic refresc a càrrec dels alumnes del cicle formatiu de cuina de l’IES Puig de sa Font. La Banda de Música va acompanyar l’obertura de les exposicions.
El dissabte es va celebra la XIX cursa popular de Ses Paparres 10,2 km., i la XIII cursa popular Ses Paparres de femení de 4,2 km.
Les festes continuen al llarg de la setmana amb diferents actes i el proper diumenge dia 12 de maig està prevista la celebració de la XXX Fira Ramadera, a les 11.30h el Ball dels Caparrots carrioners acompanyats per la Xerebanda.
L’obertura del Museu del Ferrocaril de Mallorca de 9.00 a les 14.00h., i a les 18:00h el Ball de bot amb l’Agrupació Sa Torre, posarà fi a les Festes Patronals de Son Carrió 2024.

rhdr

oznorCOBR

qrf

rpt

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.