Les associacions de Persones Majors de la Part Forana de Mallorca peregrinaren a Lluc

Cada any en arribar el mes de maig com és costum, de fa gairebé 40 anys, la Federació de Persones Majors de la Part Forana organitza anualment una peregrinació de les associacions que la formen al Santuari de Lluc. Aquesta celebració s’emmarca en el Mes de Maria, mes en què les distintes associacions fan una ofrena a la Mare de Déu de Lluc, reina de Mallorca, i comparteix una diada de germanor.
Enguany, davant l’augment d’inscrits, 3522 persones, de 68 associacions envers de dues jornades es va ampliar a tres jornades, que arribaren a Lluc amb autocars. Dels pobles de la Part Forana de Mallorca van assistir-hi unes 1230 persones de 33 associacions els dies 15,16, i 17 d’aquest mes de maig de 2024.
Durant els tres dies les celebracions varen esser presidides, pel bisbe Mons. Sebastià Talvavull, i van comptar amb l’assistència de la presidenta del Govern de les Illes Balears, Margalida Prohens, i del president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, el peregrins van esser rebuts pel prior de Lluc, Mn. Maria Gastalver, el batle d’Escorca, Antoni Solivelles, i el president de la Federació de Persones Majors de la Part Forana, Joan Bibiloni.

Les trobades es van iniciar amb la intervenció musical de l’Escolania dels Blauets de Lluc. A continuació, els parlaments institucionals, siguits de l’ofrena a la Mare de Déu. i l’Eucaristia. A les homilies, Mons. Sebastià Taltavull, va parlar de la realitat del camp mallorquí i la necessitat de la seva cura i promoció, amb la valoració dels oficis que són ocasió de bon tracte entre les persones i la importancia de les associacions com a expressió de treball en equip i col·laboració d’entitats contra tota casta d’individualisme.

El president de la Federació, Joan Bibiloni va donar les gràcies pel suport de les associacions, que durant els tres dies van fer visible que la gent major són una gran família, i que és un honor poder-la representar. Com ja ve sent costum els darrers anys es demana a les associciacions que envers de flors aportin queviures pels més necessitats. Enguany, les aportacions de les associacions varen esser molt generoses. L’Associació de la Gent Gran Punta de n’Amer de sa Coma, a més de queviures, va aportar el ram de l’altar que va presidir la missa i que va ser confeccionat per Gisela, amb flors cultivades i donades pels socis Juani i Ramón.
Les jornades van finalitzar amb un dinar de germanor al restaurant de Son Santmartí, seguit d’un animat ball.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.