Mentida malintencionada

Parlar avui de la importància i transcendència que té la llengua d’una comunitat és perdre el temps, puix qui no se’n vol assabentar, per molt que li ho expliquis tanmateix no en voldrà saber res. Es una qüestió d’obertura interior i d’afiliació a la ciència.

Alguns assenyalen que un dels motius per tirar envant és que la errada no existeix. Diuen que quan hom fa una cosa d’acord amb la seva consciència, la fa el millor que sap i que, per tant, en el moment de fer-la, a l’ara, no hi ha errada possible. Solament passat el temps es podrà definir si l’acció resultà encertada o errada. Per tant fes el que consideris que has de fer de la millor manera possible.

En canvi el que si existeix és la mentida. La mentida és immediata. I ho sap qui la diu en el moment que la diu, o qui la fa en el moment que la fa.

Cada un sap si a la seva parella li diu, o no, el que considera que és veritat. Tots els directius, de qualsevol àmbit, saben si inflen, o no, les dades que presenten i amb quin interès ho fan…

L’errada necessita temps per ser confirmada, la mentida és immediata.

Qui va enganxar, qui va permetre que s’enganxés, qui va deixar que la bandera quedàs enganxada…tots són mentiders o mentideres. La mentida es converteix en greu quan les banderes són a la façana d’un edifici amb l’indicador “Conselleria de Presidència” i la que tapen amb la l’espanyola és la oficial de la Comunitat Autònoma.

Tot un símbol i un missatge!

Certament ningú dels qui participàvem en la gran festa de la manifestació a favor de la llengua d’aquesta terra varem quedar gaire sorpresos. Alguns amb ironia i un somriure a la boca comentaren el fet…

El Govern Bauza (alguns diuen que per despistar dels fracassos de gestió, per allò dels llocs de feina , els impostos, els sous dels Consellers…) ha obert una esquerda en un lloc sensible, rompent anys de consens. Segurament ho té mesurat i li convé que es radicalitzin els que no son de la seva corda -estiguin o no en el PP- però a vegades, el temps, defineix errades.

En tot cas, no és el mateix anar a votar que deixar el que estas fent, agafar cotxe i anar a Ciutat per “reclamar” clarament, de forma pacífica i festosa, un dret al que no estas disposat a cedir ni rebaixar en cap moment: el dret a parlar i a ser atès amb la teva llengua si ets a la teva terra; talment com ho fan els catalans, els castellans, els francesos, anglesos, alemanys…

Érem molts i no hi érem tots!. Els seguidors de Bauza podeu tenir el poder, però serem mals de pelar!. Ho sabeu.

5 comentaris a “Mentida malintencionada

 1. I això que no era sa senyera.
  Ara sortirà algun espavilat a dir això del mallorquí sí, català no.
  Mallorquí has dit? Però si ens tapen la nostra bandera i tot.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
  • A mi aquestes coses m’afecten poc o res. Si volen tapar sa bandera des castell, que la tapin. No m’hi sent gens identificat. Amb s’única que em sent representat és amb sa senyera amb ses quatre barres. Sa de ses Illes, per molt oficial que sigui (fa una trentena d’anys que ho es tan sols), just és sa bandera de s’ajuntament de Ciutat ampliada, no té cap rigor històric.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: 0 (de 0 vots)
 2. Si es que te es poder es el Sr Delgado, i Sr Bauza entre Madrid i en Delgado el duen loco, le heu de perdonar que con fonguin es poder de sas urnas i es sentimens de sa gent; Ara, es un poc fort lo que vol donar entendre, quant diu; No me fereu canvia, perque es poder el me donen sas urnes; Es com si digues: Pes poder otorgat per imbecilidad de sa gent, Jo puc fer lo que me pasi per ( La entre pierna ).No son imbesils; Però Voste les va engena, o no ?

  VN:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada