Dues mallorquines, en defensa del català al Parlament Europeu

Cecili Buele ens ha fet arribar aquest escrit:
Benvolgut, benvolguda,
Em plau comunicar-te que la setmana passada vàrem tenir l’oportunitat de fer-nos presents a Estrasburg.

L’intergrup de Minories, Regions i Llengües del Parlament Europeu ens havia convidat a presentar el 14 de juny el cas de la discriminació del català a les Illes Balears. N’hi feren l’exposició M. Antònia Font i Gelabert (STEI-i) i Magdalena González i Crespí (Assemblea de Mestres i Professors en Català de les Illes Balears).

Vaig tenir l’oportunitat d’acompanyar-les-hi, i ho vaig fer amb molt de gust com a membre de l’associació Drets Humans de Mallorca.

Tots tres hi vàrem ser molt ben acollits, tant pel president de l’intergrup, com pels eurodiputats i les eurodiputades amb què vàrem contactar, com també per l’assistent del grup parlamentari Verds-ALE, senyor Jordi Bacardit i Reguant (qui ens facilità l’accés i les coneixences, amb grans dosis d’interès i ganes de col·laborar-hi).

Se’ns agraí, en alguns casos, que haguéssim volgut anar-hi a informar sobre les agressions que s’infligeixen a la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, per part del Govern actual que presideix el senyor José Ramón Bauzá Díaz,

S’hi féu palès el compromís, per part del president de l’intergrup, de fer tots els possibles per:
– elevar preguntes sobre aquest assumpte a la Comissió Europea;
– revisar-ne el cas, al cap d’un any
– iniciar tràmits per reformar la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries

Cosa que ens ha de mantenir atents, perquè se n’arribin a fer les passes, efectivament.

Si tens interès a saber com ens va anar, pots accedir a qualsevol d’aquesta mitja dotzena de vídeos que hem editat, amb la finalitat de difondre’n l’acció realitzada http://socrodamon.blogspot.com.es/2012/06/cap-estrasburg-sha-dit-8-contactes.html

Agraint-te l’atenció que hi vulguis prestar, et saluda atentament

Cecili Buele i Ramis,
Drets Humans de Mallorca

2 comentaris a “Dues mallorquines, en defensa del català al Parlament Europeu

 1. Moltes gràcies per difondre una notícia que consideram molt positiva, de cara a la defensa de la nostra llengua pròpia allà on sia, en aquest cas, davant del mateix Parlament Europeu.

  Hores d’ara ja començam a tenir-ne alguns resultats, que esperam que es vagin ampliant a mida que passin dies i se’n vegi la necessitat d’aturar aquesta escalada de violència contra la comunitat lingüística catalana a les Illes Balears i Pitiüses, per part del mateix Govern que té l’encàrrec constitucional i estatutari d’haver-la de protegir.

  És el cas de la carta que adreça el president del Parlament Europeu, el socialdemòcrata alemany Sr. Martin Schulz, a l’escriptor i literat català Jaume Cabré, qui s’havia interessat ben molt en la nostra compareixença… Li reitera el seu compromís personal de treballar a favor del català a Europa… http://socrodamon.blogspot.com.es/2012/07/dos-suports-molt-valuosos-per-la.html

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
  • No entendré mai la necessitat d’utilitzar uns termes extrems o hiperbòlics per descriure una realitat que, afortunadament, no té relació amb la paraula o expressió qüestionada. Sol passar amb termes com ‘genocidi’, ‘fascisme’, ‘estalinista’ … o aquí amb ‘escalada de violència’.

   Quan hi ha motius suficients per sortir a defensar la llengua catalana sobre la base de la realitat pura i dura, per què hi ha aquesta necessitat de dramatitzar la realitat? Al teu parer, no són suficients les iniciatives legals del Govern per sortir a la defensa de la llengua, que necessites afegir-hi ‘violència’? Hagués suscrit el Sr. Martin Schulz un escrit on feia referència al terme violència contra la comunitat lingüistica catalana a les balears (pitïuses incloses, evidentment) sense que això hagi passat? O és que tot el que va en contra de les idees pròpies de cada un es pot qualificar de violent?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada