L’enemic a la sala La Fornal

Dissabte 30 de gener a les 20h Diumenge 31 de gener a les 19h

Ibsen, a la seva famosa i actualíssima peça “Un enemic del poble”, ens parla de com un individu, Thomas Stockmann, ben posicionat econòmicament i socialment, pot acabar quedant-se sol, enfrontat a tota la societat en defensa de la veritat. Una societat disposada a construir el seu estat del benestar assumint com a cost una mentida.

El protagonista que Ibsen construeix és un clar model d’heroi idealista, confrontat i assetjat pel poder polític, les organitzacions comercials, els mitjans de comunicació i la majoria dels habitants d’una localitat temorosos de perdre la seva principal font de riquesa. Un personatge que lluita contra la corrupció, la manipulació, la hipocresia, la mediocritat i l’ immobilisme de les masses.

En aquesta obra, una versió lliure de l’original, es plantegen preguntes com quins són els motius que empenyen a les persones a actuar com ho fan. És necessàriament convenient sempre la veritat? És irremeiablement dolenta la mentida? Existeix, avui en dia, algú capaç d’actuar, només, per idealisme? Tothom té un preu?

 

Direcció: Joan Fullana Intèrprets: Guillem Juaneda, Carlos Llecha, ChristinaGavel, Ona Beneït, Jose Artero, Laura Andújar i Aitor Pérez Tècnic: Rafel Febrer Adaptació lliure de “Un enemic del poble” de Henrik Ibsen

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada