L’Ajuntament de Sant Llorenç elimina tres àrees d’aportació de fems i reforça la resta de cara a la temporada turística

L’Ajuntament ha decidit eliminar, a partir de demà, tres àrees d’aportació de fems ubicades dins el nucli de Sant Llorenç i reforçar la recollida i la neteja de la resta de les àrees de tot el municipi per millorar la gestió de residus de cara a la temporada turística i potenciar el porta a porta domiciliari. Aquest servei ja el durà a terme la nova empresa concessionària del servei de recollida de fems, la UTE Ferrovial-Coexa, que va començar el passat 1 de juliol.

Les àrees d’aportació de fems que s’eliminen en el nucli de Sant Llorenç són la de les zones del pàdel i de sa Cova (entrada a Sant Llorenç per la carretera de Manacor), i la del carrer Eivissa (entrada a Sant Llorenç per la carretera de Son Carrió). “Amb aquesta actuació pretenem millorar la neteja viària i els abocaments incontrolats que es produïen a aquestes àrees, així com incentivar el porta a porta domiciliari a Sant Llorenç”, apunta el regidor de Medi Ambient, Mateu Frau. Al mateix temps que demana la col·laboració ciutadana per mantenir nétes aquestes zones i fer-ne un bon ús.

Parc Verd Sant Llorenç des Cardassar.

 

Parc Verd

El regidor Mateu Frau recorda que els voluminosos, geleres, mobles, televisors, trastos vells o fora d’ús en general els han de dur al Parc Verd. També poden telefonar al número gratuït 900 10 44 98 per demanar cita prèvia; els dijous passen pel domicili a recollir els voluminosos de forma gratuïta. L’Ajuntament recorda que està prohibit dipositar el voluminosos a la via pública o a les àrees d’aportació.

Per altra banda, l’Ajuntament recorda que totes les cases de fora vila i també en cas d’emergència poden emprar el Parc Verd per dipositar el residus de 9 h a 13 h i de 15 h a 18 h de dimarts a diumenge, el dilluns està tancat.

Els usuaris també podram emprar l’àrea exterior d’aportació del Parc Verd per dipositar fraccions de per paper, vidre, envasos, rebuig i orgànica, llevat de voluminosos; tot i que des de Medi Ambient només recomanen aquest ús en cas d’emergència.

Des de l’àrea de Medi Ambient també demanen als usuaris que dipositin el fems dins els contenidors i no a l’exterior i si estan plens demanen la col·laboració ciutadana, que ho notifiquin al departament de Medi Ambient. “Poden emprar el telèfon gratuït, que posam a la seva disposició, per denunciar les incidències o fer-ho l’app municipal “Incidències Sant Llorenç” disponible tant per ios i androide”, subratlla Frau.

6 comentaris a “L’Ajuntament de Sant Llorenç elimina tres àrees d’aportació de fems i reforça la resta de cara a la temporada turística

 1. Una pregunta… Ja que no hi ha manera que ningú recolleixi el trastum que algun “porcell” ha abocat a la carretera vella de Son Vives… si crid a aquest número vendran a recolli-ho a pesar que no sigui ben bé ca meva?

  VN:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
  • Lo que no hauria de fer falta és que hi cridéssis. Prova d’emplear s’app d’incidències, alomillor col•locaran una tela de camuflatge per damunt es trastum i ale. Problemes? A Sant Llorenç tenim solucions!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: +2 (de 2 vots)
   • Uei ja ho he provat però hi ha problemes per ubicar la situació exacte del trastum a través de l’app. No sé si és a causa de no ser un carrer oficial o què però és impossible de situar. Per això deia la possibilitat de telefonar…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: 0 (de 0 vots)
 2. I acabam fent noltros sa feina d’altres. I sa gent que vivim a fora vila? De veres han de treure es contenidors que hi ha? No pot aquest govern tan experienciat que tenim mantenir es punts on hi ha es contenidors nets? Seria tan fàcil com que aquesta empresa que acaba d’entrar passi cada dia per ses àrees d’aportació de fems. Lo que no pot ser és que hagui d’anar a nes punt verd.

  Aquest poble no aixeca es cap ni mai l’aixecarà. En lloc d’afrontar es problema, faran com si no hi fós. És com un nin petit que fa renou amb una jugueta, en lloc de ensenyar-li a no fer renou, a n’aquest poble li prenem sa jugueta. I així anam.

  Sa gent ha d’aprendre a fer sa recollida selectiva. I sa gent de fora vila hem de dur sa basura a nes punts de recollida, que han de ser diversos, accessibles i sobretot, han d’estar nets. Cada dia aquesta empresa tan transparent que acaba d’e trar hauria de recollir es fems, i un pic per setmana fer es contenedors nets (com se fa a nes pobles de veres).

  Cada vegada anam a pitjor. Desde s’espai 36 en Mateu s’està lluint. Ara veurem si es cas Térmyca també mos toca. Jo crec que sa guardia civil ja deu ser per aquí, i sinó i vendrà prest. Apostes?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +6 (de 6 vots)
 3. En primer lloc voldríem puntualitzar que no és l’Ajuntament qui ho decideix, és l’equip de govern.
  Des de l’oposició el Partit Popular fa més d’un any que demana una solució al problema dels punts de recollida. Segons l’equip de govern, els principals punts febles eren dos: per una part que la gent de fora poble venia a tirar el fems a Sant Llorenç; per altra part, calia tenir en compte que era un problema que es manifestava sobretot als mesos d’estiu degut a la quantitat de turistes que estiuegen per aquestes contrades.
  Potser sigui un problema de difícil solució, entre d’altres coses perquè les raons argumentades per l’equip de govern són més que certes, com també ho és el fet que cada cop generam més residus i la consciència mediambiental sembla ser que no és tan present com hauria de ser. Ara bé, hem de pagar els llorencins perquè els que són de fora poble no actuen com haurien de fer-ho? Hem de pagar els llorencins que els turistes no utilitzin el servei de recollida? Hem de pagar sempre justs per pecadors? Com s’incentivarà la recollida selectiva, es baixarà la taxa de fems a aquells que reciclam, els multarà a aquells que no ho fan?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 4 vots)
  • De veres vos atreviu a dir que es problema és sa gent de fora poble? Es turistes? Sa gent de fora poble a Sant Llorenç no hi ve ni a tirar es fems, i es turisme que tenim té més coneixement que noltros.
   Robar menys, contractar més personal que reculli fems.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: +5 (de 5 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada