Els alumnes de primària recorden la figura de Salvador Galmés a través de visites guidades teatralitzades

Els alumnes d’educació del CEIP Mestre Guillem Galmés han realitzat avui dematí una visita guiada teatralitzada pels indrets més representatius de l’obra “Flor de Card” de Mossèn Salvador Galmés i Sanxo (1876-1951 Sant Llorenç des Cardassar ). Aquest esdeveniment s’emmarca en la setmana que l’Ajuntament de Sant Llorenç dedica a l’escriptor llorencí, un dels narradors més representatius de la narrativa catalana rural modernista a Mallorca.

“Flor de Card” és una de les novel·les més conegudes de Salvador Galmés on els protagonistes són dos adolescents, Angelina Trebolina i Jaume Belluguins, que comparteixen la descoberta de la vida a la societat rural mallorquina de finals del segle XIX. L’artista Cecília Genovart, que ha encarnat la protagonista femenina, ha encarnat de muntar aquest visita teatralitzada.

L’itinerari s’ha iniciat al Pou Vell, un antic pou públic que en època de Galmés estava situat ja fora del nucli habitat, i devia ser un punt neuràlgic per a la vida d’un poble rural. Allà Angelina Trebolina ha anat a cercar el seu enamorat Jaume Belluguins però quan ha arribat no sabia qui era, ni que hi feia al Pou Vell i els alumnes l’han ajudada a recuperar la memòria a través de la representació d’una obra de teatre. El recorregut ha continuat fins a la casa natal de l’escriptor, on els escolars han ordenat les obres de Guillem Galmés en un nou intent per ajudar a Angelina a recordar-li que “jo som a dins una novel·la”, explica l’artista. La darrera aturada ha tingut lloc al centre cultural Espai 36 on hi ha els gegants d’Angelina Trebolina, Jaume Belluguins i Mossèn Salvador Galmés.

En aquest moment l’artista s’ha transformat en un gegant i després com ha explicat ella mateixa ha sortit de la novel·la. “Angelina no s’ha mort mai. Tot pot tornar començar, n’hi ha prou en tornar obrir el llibres”, ha explicat.

Aquesta jornada lúdica ha permès als alumnes de Primària acostar-se a l’obra de l’escriptor més reconegut de Sant Llorenç des Cardassar.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada