CC LLegir etiquetes

En els comentaris anteriors relatius al Canvi climàtic es va intentar justificar la necessitat d’implicació personal. Ls setmana passada es començà amb la primera proposta concreta, el vot. Avui s’orienta la mirada vers una primera fase del consum responsable: llegir etiquetes per conéixer, o millor intuir, el que realment compram.

Vegeu el comentari.

Un comentari a “CC LLegir etiquetes

  1. Tota la raó, les etiquetes ens haurien de garantir d’on prové la compra que feim. Però els deixen complicar-ho i fer-ho difícil als consumidors amb enganys, lletra petita… Jo intent això que dius de proximitat però no ho puc comprovar sempre deL tot. En aquest sentit me sorprèn que alguns productes com el peix (almanco a l’hiper) t’indica molt bé d’on prové i si és pesca extractiva o de picifactoria o també els ous (si ens saps llegir els números… que se mereix un article per si maTEIX); en canvi verdures i carn ho has de demanar ja que posen 0 informació.

    Sobre les E dels additius alerta, n’hi ha de ben nocives, però no s’ha de generalitzar, altres són vegetals i ben naturals (l’E i el número que el segueix de fet és una nomenclatura europea per saber-ne precisament la procedència: http://histolii.ugr.es/EuroE/NumerosE.pdf). De fet quan posam sal a les patates o prebe bo a la carn o colorant a les matances ja feim servir additius (E), no tots són dolents ni químics. Per saber quins ho són i quins no hi ha pàgines web que estan bé (i fins i tot aplicacions de mòbil): https://e-aditivos.com/

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada