Una de llibres

Allan B. Chinen.- “Mas allà del héroe. Historias clásicas de hombres en búsqueda del alma”. Ed. Kairós. Barcelona, 1997

L’autor és psiquiatra i professor de la universitat de Califòrnia. Estableix ponts de connexió entre les sessions terapèutiques i els contes i relats tradicionals, per treure’n els arquetips tradicionals referits als homes (té una altra publicació referida a les dones “Mas allà de la princesa”).

Resumint molt es podria assenyalar que, la vida en comunitat ens va condicionant per tal d’assumir diversos arquetips o models que compten, tots, amb els seus processos iniciàtics: l’heroi, el guerrer que s’inicia al final de la pubertat, és el pas de infant a home. El patriarca, del pare de família, del rei que ha de prendre decisions. I finalment aporta un nou arquetip, els del trampós -gasta bromes, menteix i roba, però no tots els caires són negatius-, que es sol iniciar en la mitja vida (la crisi dels quaranta) i que passa per veure, conèixer i acceptar la vesant femenina per retornar a la masculinitat profunda i definitiva.

Per a informació complementària http://lecturesreferides.blogspot.com.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.