La setmana que entram, segons el “parenòstic”

Entram a la darrera setmana del mes d’octubre. Les castanyes i els bunyols ja són ben presents. El temps ha refrescat i el dia, poc a poc, s’escurça. Com a curiositat vos diré que si comparam les hores de sol del darrer diumenge d’octubre amb el dia del mes de juny de màxim temps d’insolació,

la diferència és que hem perdut quatre hores i vint-i dos minuts de llum solar. Recordau que dia 30, darrer diumenge d’octubre heu d’endarrerir una hora el rellotge quan siguin les tres de la matinada. Començam l’horari oficial d’hivern.

Dia 26 d’octubre la Lluna entrarà en la fase de nova a les 21 hores i 56 minuts en el signe d’Scorpió.

Foto

Aquesta setmana no és gens pròdiga en sants coneguts. Dilluns és Sant Antoni Maria Claret, patró de les caixes d’estalvi. Dimarts celebren la seva festivitats els sants Crispí i Crispinià, patrons dels baixos d’estatura. Dijous és Sant Judes Tadeu (advocat de les causes difícils) que no hem de confondre amb Judes Iscariot.

Del temps m’estim més no parlar-ne. A l’hora de tancar aquest escrit encara no ha plogut. S’han equivocat el refranyer, els homes i les dones del temps i el mateix temps que pareix que no sap que és hora de ploure. A veure si aquesta setmana hi ha sort.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.