Conseller d’Immobilitat i Tresporcs Públics

Per molt que hom sigui de lletres, hi ha xifres que canten (ópera, fandangos i rock and roll). El primer conveni que les Illes Balears han tingut mai per transport ferroviari i al que el Partit Popular renuncia alegrament és de 443 milions d’euros.

El tren d’alta velocitat que unia Toledo amb Albacete va costar 3.500 milions. Amb el que a Mallorca fan una línia, a la península fan una andana.  Aquest servei d’AVE s’ha suprimit perquè només hi viatjaven 9 persones de mitjana. Aquí sí que el conseller d’Immobilitat, Biel Company, hagués pogut comptar els passatgers amb els dits d’una ma. En el cas de destinacions com Sa Pobla o Manacor, sovint hi ha gent que ha de viatjar dreta. O Company és cec o té qualque tipus de desordre mental preocupant.

El conseller de Tresporcs diu que el bus és més rentable que el tren. Clar, l’homo ha fet els comptes posant-hi a dins el nyap del metro dissenyat per l’il·lustre exregidor del Partit Popular Javier Rodrigo de Santos. Les pèrdues d’aquest metro de la brillant època de Jaume Matas, costos de les inundacions per mal disseny a banda, són milionàries i farien descarrilar qualsevol balanç. Però les ordres de l’il·lustríssim i illetrat conseller són les de desprestigiar el transport ferroviari a qualsevol cost i aturar definitivament les obres del Tren de Llevant. Tenir un conseller de transports antitren només podia passar al lloc d’Europa que té més cotxes per habitant:  “És que és es colmo, es colmo!!!!” que diria Sampol.

El conseller d’Imbecil·litat i en Bauzà tenen el sac escrotal tan gran que, tot i saber que el dèficit fiscal de les Illes Balears és del 14’2%, el més alt de tot l’Estat espanyol, renuncien a milions d’euros que vendrien cap aquí només que enviassin els justificants de les obres cap a Madrid. S’estimen més pagar les indemnitzacions que ens costaran a tots haver d’aturar definitivament unes obres que ja estan executades en un 50%. Llavors, quan torni a fer balanç de comptes en Biel podrà incloure aquest concepte i així continuar atacant i rebentant la imatge del transport ferroviari des del centre mateix del sistema.

Més xifres. Un economista (?) anomenat José Pipó en un article a Última Hora diu que els 26.289 habitants de les poblacions que unirà el tren de Llevant no són suficients per considerar l’obra rentable. El Palma Arena va costar més de 100 milions d’euros i hi caben 4500 espectadors. M’hi jug els dits d’una ma, d’aquestes que serveixen per comptar passatgers, que al senyor Pipó aquesta obra i el seu ascensor li semblen una meravella. Robatoris a banda, em costa d’entendre que un senyor que signa com “economista” s’oblidi que Capdepera té 18.000 places hoteleres, Sant Llorenç 24.000, Son Servera 11.800…i que cada any ens visiten 8 milions de turistes. Per curt que sigui l’article o l’articulista, això s’hauria de tenir en compte. A no ser que hi hagi mala intenció…com la del conseller.

I si la ministra d’Economia Elena Salgado va obligar al president de les Illes Balears a renunciar al conveni ferroviari a canvi d’aprovar el pla de sanejament, que ho expliquin clar i deixin de dir falsedats sobre el tren.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.