20 N Eleccions (i II)

El proper dia 20 de novembre hi ha convocades eleccions a les Corts Generals.Què elegim els ciutadans de les Illes Balears el proper dia 20 de novembre?

Elegim vuit diputats que formaran part del Congrés dels Diputats i elegim tres senadors per Mallorca, dos per Menorca i dos per Eivissa-Formentera que formaran part del Senat.

Com s’elegeixen els diputats? S’elegeixen dipositant una papereta blanca corresponent a un partit polític.

Com s’elegeixen els senadors? Els senadors s’elegeixen marcant una creu devora el nom de les persones que es volen elegir. En el cas de Mallorca es pot marcar el nom de dues persones i en el cas de Menorca i d’Eivissa-Formentera es pot marcar un nom.

Quines candidatures es presenten al Congrés dels Diputats? A Balears es presenten 10 candidatures: Unión Progreso y Democracia, Partido Socialista Obrero Español, Esquerra Republicana, Familia y Vida, Partido Popular, Unificación Comunista de España, Partido Animalista contra el maltrato animal, Escons en blanc, Esquerra Unida Illes Balears: La izquierda plural  i Psm-Iniciativaverds-Entesa-Equo.

Quines candidatures es presenten al Senat? Es presenten un total d’onze candidatures: Partido Popular, Partido Socialista Obrero Español, Esquerra Unida Illes Balears:La izquierda plural, Unión Progreso y Democracia, Partido Animalista contra el maltrato animal, Familia y Vida, Por un mundo más justo, Escons en blanc, Centro democrático liberal, Psm-Iniciativaverds-Entesa-Equo i Esquerra Republicana.

El Sr. Rajoy i el Sr. Rubalcaba es presenten a les Illes Balears? No. Les persones que encapçalen la llista del PP i del PSOE són Miquel Ramis i Pablo Martín, respectivament.

Quins han estat els diputats i senadors elegits per la circumscripció de les Illes Balears a les passades eleccions?       ? ? ? ? ? ? ?

 

Quin han estat els diputats i senadors elegits la passada legislatura?

Un pensament a “20 N Eleccions (i II)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.