La cançó de la setmana

Ja que la setmana passada us mostrava un dels grups insigne de la dècada dels 80, The Cure, continuam en la mateixa dècada amb el grup The Jesus and Mary Chain, la banda escocesa formada pels germans Reid (un antecedent del que serien els Gallager d’Oasis: polèmics, inestables…) .

Els Jesus, realment, no van aconseguir l’èxit de, per exemple, The Cure ja que la seva carrera va ser molt irregular. Debutaren amb el ja mític disc Psychocandy (1985), en el qual posaren de moda l’anomenat rock noise, un rock and roll brut amb molta distorsió de guitarres i renou de fons. Era la distorsió feta música o, com deia el meu germà de manera irònica, “rock amb formigoneres sonant de fons”.

Després suavitzaren les seves melodies i s’acomodaren a un so més nítid i pop. Tocaren durant tota la dècada dels 80  i els 90 (sense reeditar, però, mai l’èxit dels seus primers discs) fins que se separeren fa uns deu anys. Us deixo una de les cançons més populars,  Sometimes always (del seu disc Stoned and Dethroned), en la qual compten amb el suport de la fina veu de Hope Sandoval. I tranquils, perquè en aquest disc ja havien abandonat la distorsió tan agressiva dels seus primers àlbums i ens presenten una cançó pop-rock d’allò més comercial.

Un pensament a “La cançó de la setmana

  1. Retroenllaç: La cançó de la setmana | card.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.