25 de novembre. Dia internacional contra la violència de gènere

Avui es celebra el Dia Internacional contra la violència de gènere.A continuació teniu el manifest que es llegirà avui vespre una vegada acabada la manifestació que es celebrarà a les 20 h al Passeig del Born de Palma.

MANIFEST 25 NOVEMBRE 2011

Un any més venim a commemorar el dia internacional contra la violència de gènere.

La mort de 54 dones, dos d’elles a la nostra Comunitat, ens fa reflexionar sobre la importància de seguir lluitant contra aquesta xacra social.

La violència masclista és una violació dels drets humans i de les llibertats fonamentals;  la violència masclista és un dels mecanismes socials pels quals se sotmet  la dona a una situació de subordinació respecte de l’home, és la persistència d’actituds i estereotips patriarcals enquistats a la nostra societat.

No hi ha prou amb manifestar-nos el 25 de novembre, no basta amb les declaracions públiques del nostre rebuig, ni tampoc n’hi ha prou amb criticar els actes d’aquestes característiques. Cal que tota la societat de les Illes Balears s’esforci, tant a nivell individual com en el col·lectiu, per dur a terme una profunda tasca de sensibilització, rebuig, prevenció i educació que remoguin i destrueixin el silenci, la complicitat, l’obscurantisme i la crueltat que emanen d’aquesta violència contra les dones.

Un any en el qual les institucions d’igualtat s’han afeblit, fins al punt de semblar inexistents per la manca de voluntat política en la seva continuïtat.

El bloqueig a la nova Llei d’Igualtat i la desaparició de les conselleries d’igualtat en aquesta Comunitat és un intent de fer invisibles les quotes d’igualtat aconseguides per les dones durant anys de lluita i un perillós retrocés

Un any, en el qual realitats històriques com el feminisme es deixen de banda amb ignorància i menyspreu.

Volem denunciar avui aquí la indiferència i la desconsideració de la nova directora de l’Institut Balear de la Dona cap a les associacions de dones d’aquesta comunitat i cap el feminisme en general. Les seves actituds i declaracions públiques ho ben demostren.

 Un any que quedarà marcat en les nostres consciències com l’any de les retallades.

Un any en el qual els avenços aconseguits es veuen amenaçats per les famoses polítiques d’ajustament.

En un context mundial en el qual la globalització financera ha provocat el major desastre en l’economia productiva, convé alertar sobre les repercussions que pugui tenir sobre els drets socials.

Les dones s’han vist mes afectades que els homes durant les nombroses crisis financeres causades per la globalització, i mes desfavorides per les retallades en la protecció social.

Un informe de l’Organització Internacional del Treball planteja justament que ha estat la protecció social la que ha permès accelerar la recuperació de la crisi en l’horitzó d’un desenvolupament més igualitari i sostenible.

Aquest és el camí i per aquí hem d’avançar. Aquells països amb major igualtat entre homes i dones són països amb major cohesió social, tenen majors índexs de creixement econòmic i la seva democràcia és fins i tot més representativa doncs hi ha una major participació.

Perquè tenen a més, millors perspectives i possibilitats per a les generacions futures

Tan sols així les nostres democràcies seran més completes i representatives.

Tan sols així, aquest segle que comença podrà ser reconegut com el segle de les dones pels seus avanços definitius en tot el planeta.

En un dia com avui no volem oblidar a les dones assassinades. Elles estaran sempre en les nostres memòries, però la nostra obligació ara, és garantir el futur de les seves filles i netes.

Per això reivindiquem:

-Que el feminisme impregni les agendes polítiques

Que les Institucions siguin fortes i compromeses en matèria d’igualtat

Que els pilars bàsics de l’estat de benestar no s’esfondrin

Que els moviments socials siguin escoltats com agents portadors de les realitats socials, construint entre totes i tots una democràcia més participativa.

NI UN PAS ENRERE EN EL QUE S’HA ACONSEGUIT EN IGUALTAT

 

             ASSOCIACIÓ DE DONES I ENTITATS SOCIALS

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.