No es la mateixa cosa arròs brut que arròs de matances. A l’arròs de matances, a mes de la carn fresca, del dia, del porc hi solen posar poca verdura, potser alguns xítxeros i esclatasangs. A l’arròs brut per a dues persones jo en faig així:Sofregesc cinc o sis tallades de carn seca de porc, quatre tallades de conill i carn de ploma (si és colomí mig i si es pollastre, faraona o faisà, la meitat d’una cuixa). Quan ja es rosset hi pos set o vuit mongetes tendres, una carxofa i una picada (dos alls, una espipellada de ceba, tres cullarades soperes de tomàtiga triturada, una mica de sal i de safrà… a qui li agradi un poc picant s’hi poden afegir tres gotes de “tabasco”). Ho mesclo ben mesclat i després hi pos l’aigua. Quant més temps bulli més gust agafarà.
A nosaltres ens agrada claret per això solament hi pos una grapadeta d’arròs i procut vetlar el brou; però és qüestió de gusts.
Per no haver de pensar cada dia el que hem de fer per dinar, els diumenges procuro fer una llista per a tota la setmana. Aquesta que entram he pensat fer: bacallà, bullit, calamars, fava pelada, paella, peix i pollastre rostit. Bon profit!
Enhorabona per la teva secció de cuina!! Com a jove i inexperta cuinera m’ajudes a realitzar plats fàcils i de tota la vida. I ara, a més a més, ens planifiques el menú de la setmana!
No podem demanar més. Bé sí, més plats per seguir gaudint de la bona i sana cuina!
Maria M, no se qui ets; Segurement te conec, però no era això, lo que jo te volia es dar ses gracias, perquè sempre es de agrei sebre que el manco escric per una persona; Com te deia abans, GRACIAS, com deis ara es joves: Pasel.