La cançó de la setmana

Aquesta setmana viatjam fins a Amèrica del Nord, terra d’on prové el grup que avui presentam: Nine Inch Nails (més conegut com a NIN). O seria millor dir que presentam Trent Renzor, veritable motor d’aquesta banda ja que és qui canta, compon la melodia i toca tots els instruments a l’estudi. Només quan ha de marxar de gira, lloga una sèrie de músics professionals per a tocar. En resum, un autènctic fenomen.

Segurament per això és tan admirat (va aprèixer a la llista de gent més influient d’Estats Units, elaborada per la revista TIME) i és considerat un mestre (artistes com Jhonny Cash, David Bowie o Marilyn Manson no han dubtat a col·laborar amb ell). La seva confirmació com a autor genial  (en general, no només de rock), va arribar l’any passat amb l’obtenció de l’Oscar a la millor banda sonora pel film La xarxa social (que tractava sobre la fundació del Facebook), la qual va crear en col·laboració amb Atticus Ros.

L’estil de NIN se sol siutar en el de rock industrial, però en el seu cas els sintetitzadors tenen molt menys pes en favor del rock que en altres artistes del mateix estil, com Ministry o Rammstein, la qual cosa, almenys per mi, és una sort . Com a exemple us deix la cançó The Perect Drug, amb el seu vídeoclip corresponent, tota una petita obra d’art de Mark Romanek (que a posteriori es convertiria en director de cinema). El vídeo està replet d’imatges barroques i gòtiques que semblen extretes d’algun pintor decadentista.   Esperem que us agradi i estau atents perquè Trent Renzor aviat reapareixerà en escena amb la banda sonora d’un film que superarà rècords de taquilla: la versió amerciana de Millenium, la novel·la de Stieg Larsson.

Un pensament a “La cançó de la setmana

  1. Retroenllaç: La cançó de la setmana | card.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.