La setmana que entram, segons el “parenòstic”

Arriba l’hivern. El dia 22 de desembre, a les sis i mitja del matí, serà el moment en què el Sol entrarà en el solstici d’hivern. Serà el dia més curt de l’any, i la nit més llarga.A partir d’aquest dia la llum anirà agafant minuts a la fosca. El Sol torna a triomfar. És el “Dies Natalis Solis Invicti” (la festivitat del naixement del Sol invicte). L’emperador Aurelià, el 25 de desembre de l’any 274, inaugurà un temple al Sol Invicte. La religió cristiana passà a celebrar en aquest dia la festa de Nadal o del Naixement de Jesús, i, fins i tot, el cristianisme adoptà alguns atributs del culte al Sol Invicte, com la corona radiada damunt el cap de Crist. A començaments del segle III, Crist era conegut com a “Sol justicier”,

La Lluna serà nova el 24 de desembre a les 19 hores i 6 minuts en el signe de Capricornus.

Dues festes a destacar aquesta setmana que comença: La Nit de Nadal i la festa de Nadal.

La Nit de Nadal ressonaran les paraules de la Sibil·la i l’endemà celebrarem la festa en companyia de familiars i amics. Tradició i modernitat s’ajunten en la celebració d’unes festes marcades pel consum desmesurat. Enguany, any de forta crisi, pensem en aquells que ho passen més malament que nosaltres. Molts d’anys!

Romaní florit

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.