Un pensament a “Cap d’Any i desitjos

  1. Fa temps vaig sentir a dir que… inicialment el calendari romà començava a la primavera –de fet observem la rel del nom dels mesos setembre i desembre, set i deu respectivament- , però a l’any 153 dC, quan els cònsuls eren elegit per a ocupar el seu càrrec durant un any, i que iniciaven el dia 1 de gener; per això sembla que els romans consideraven així que el seu any començava aquest dia, coincident amb la data de la deessa Strenia…era doncs una data important.
    El que és cert és, que al llarg de la història l’inici de l’any ha anat canviant,…pensem que a Mallorca teníem fins fa poc el començament de l’any el dia de la Mare de Déu, al menys pel que fa a l’any de la pagesia…un convencionalisme més; però que com tots, gira tancant un cicle… el del blat? …el cicle de l’etern retorn?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.