La setmana que entram, segons el “parenòstic”

Feliç Any Nou!  “Annum Novum”, conegut també com a Ninou. Aquesta setmana la Lluna encara estarà en creixent. Hi va entrar dia 1, a les 7 hores i 14 minuts, en el signe d’Àries.

El Sol, poc a poc, guanya minuts a la fosca.A finals de setmana tendrem 9 hores i 33 minuts de claror. El refranyer ho té ben present: “Pels Reis el dia creix, i ruc qui no ho coneix”. Dia 5 de gener la Terra estarà a la distància mínima del Sol: 147.097.068 quilòmetres.

Dia 5 de gener arribaran els Reis amb juguetes per els infants i també per als grans. Pensau a deixar les sabates a la finestra o al balcó amb menjar pel bestiar dels Mags d’Orient.

Dia 6 a molts de pobles representació teatral Dels Reis. La tradició explica que els tres mags eren originàriament tres astròlegs perses que, interpretant i llegint el cel i les estrelles, van saber que havia nascut un nou déu i que, guiats per una estrella o estel, van saber arribar fins a l’indret on hi havia el nounat, a Betlem. L’astrologia ha confirmat que pels volts de la data de naixement de Jesucrist es van produir diversos esdeveniments celestes extraordinaris que podrien ser a l’origen de l’estel que va guiar als tres mags.

El evangelis ho expliquen d’una altra manera: L’evangeli de Sant Mateu diu que: ”… guiats per una estrella que els anava al davant fins que s’aturà al damunt d’on era l’infant. Entraren a la casa, veieren l’infant amb Maria, la seva mare, i, prosternant-se, el van adorar. Després obriren les seves arquetes, i li van oferir presents: or, encens i mirra”. L’evangeli no parla amb cap moment de que els mags fossin reis, ni que anassin a la cova de Betlem ni deixa entreveure que els regals fossin regals per commemorar el naixement de l’infant, que ja devia tenir quasi dos anys, perquè Herodes va fer matar tots els infants de dos anys per avall, segons el temps que calculava que tenia l’Infant Jesús a partir de la conversa que havia tengut amb els mags.

Adoració dels Mags. Giotto

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.