Resposta del PP al Ple extraordinari

Dia 13 el Ple de l’Ajuntament es va reunir amb caràcter extraordinari i urgent amb el següent ordre del dia:

 1. Ratificació de la urgència de la sessió
 2. Moció per a la presentació d’al·legacions a l’Avantprojecte de llei de modificació de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública  de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Pel que fa al primer punt, els membres del PP vam votar en contra el caràcter extraordinari i urgent  de la sessió, ja que  consideram que:

 1. Hi  havia prou temps per presentar aquestes al·legacions i no fer-ho, com sempre, a corre-cuita el darrer dia.  O hauria de dir “ a toda prisa” ja que ara resulta que a més de feixistes, antidemocràtics, colonialistes i no sé que més també som, d’ultradretes… què més…?? Ah, sí, antimallorquins, catxin dena!
 2. No entenem el caràcter urgent i extraordinari ja que el PSM hauria pogut presentar aquesta mateixa moció a través del grup parlamentari i després, en sessió ordinària, que els membres de l’equip de govern s’hi haguessin afegit, d’aquesta manera haurien estalviat un parell de  doblerets al poble.

Quant a la moció, els membres del PP, sense la presència de Jaume Riera, al qual li enviam tot el nostre suport des d’aquí, vam abandonar la sala. Consideram, en primer lloc, que aquest punt ja es va tractar al ple de dia 22 de setembre de 2011. En aquest el PSM va presentar una moció molt similar a la que va presentada dia 13 i els membres del PP ja vam explicar la postura del partit en aquest sentit, per tant, no era de rebut tornar a fer-ho ara. En segon lloc, vam explicar que nosaltres som l’oposició de Sant Llorenç i que sota el nostre punt de vista la nostra feina consisteix en vigilar la gestió que fa del poble l’actual equip de govern.

Suposam que en aquest punt diferim força amb el  PSM, ja que la seva estratègia és feroposició a l’oposició, un sistema que personalment desconeixia i que trobo d’allò més curiós.

En fi, suposo que en aquest sentit, quan ens acusen de nosaltres de fer doble joc se’ls hi podria aplicar bé allò tan mallorquí (amb el permís del senyor Martínez) de  “l’ase va dir al porc orellut”. En tot cas tenim paciència i ja entenem que els hi costi després de tants anys de dir amén-amén

Finalment, i com ja vam manifestar al ple de dia 22 els membres del PP de Sant Llorenç no farem, per molta ràbia que els hi faci ni per poc que ho entenguin, política de la llengua.

Abans d’acabar voldria aprofitar aquest espai  per dir  que considero personalment insultant que cada vegada que diferim de l’opinió del  PSM, membres d’aquest partit utilitzin aquest espai per amollar insults que considero força greus. És més, sota el meu punt de vista quan ens tracten de feixistes o d’ultradretans, no només ens insulten a nosaltres, sinó que, a més, falten al respecte a  allò que tant defensen. Aquestes són paraules carregades d’un pes històric i d’unes connotacions massa greus com per que siguin utilitzades  tan a la lleugera cada vegada que s’exposa un punt que no coincideix amb el seu.

22 pensaments a “Resposta del PP al Ple extraordinari

 1. Senyora o senyoreta Catalina, no vull entrar en el seu joc d’insults… que si orellut, que si feixistes. Jo com a ciutadà vaig fer al·legacions a l’avantprojecte i esperava que els meus representants a l’ajuntament fessin el possible per arribar al màxim acord per a presentar-ne tal com han fet altres pobles. Potser som un il·lús, però tenia esperances en que a Sant Llorenç es pogués fer el mateix. Com pot veure no som un visionari.
  Crec que ja s’ha dit tot el que s’havia de dir i si els del SEU partit segueixen endavant amb l’avantprojecte sense escoltar els entesos com la UIB ( http://dbalears.cat/actualitat/balears/la-uib-exigeix-la-retirada-de-la-llei-que-margina-el-catala.html ) serà per NASSOS, ja que no veig per quin altre motiu pot ser. Si vostè en sap el motiu potser ens ho hauria d’explicar.
  Voldria aprofitar per donar l’enhorabona al Sr. Pastor per la seva postura.
  Un votant del PSM

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  • En cap cas crec que aquest article vulgui iniciar un joc d’insults. Aquest article, al meu parer, es limita a recollir, de forma clàrament irònica, els adjectius que el PSM li dedicava al PP. Bé, ‘lo’ de orellut, crec que no s’ha d’entendre en sentit literal, sino dins el marc de la pròpia expressió mallorquina (com a variant dialectal de la llegua catalana, que no se m’entengui malament, per favor…)

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)
 2. Encara que a molts els hi pugui sorprendre, estic en desacord amb un punt d’aquest article. Si l’Ajuntment considera que l’assumple és extraordinari i urgent….doncs s’ha de celebrar. Ara bé, crec que aquest ple extraordinari no hauria de significar un cost afegit al municipi, almenys en relació als qui han promogut i aprovat la moció. Sobretot si tenim en compte que aquestes aŀlegacions, a més d’ara, també es podien haver fet en el període d’audiència publica de l’esborrany de l’avantprojecte previst al BOIB de 6 d’agost de 2011 (sa veritat és que per ser urgent….s’han torbat un poc a fer aŀlegacions).

  De manera que, al contari dels que ens han fet creure els mitjans, no només ara es podien fer aŀlegacions, sino que també es podien fer a l’estiu passat, i en seu parlamentària, com diu l’article. Pero si així i tot, si alguns polítics consideren que és més efectiu per l’impacte mediàtic fer un ple extraordinari, i fer-lo ara…doncs que el facin: però que no costi un duro a l’ajuntament…de forma que esper que els que han promogut i votat a favor hagin renunciat als emoluments que els hi corresponen per aquest ple.
  Seria curiós que els particulars fan aŀlegacions i altres mesures en suport al català de forma altruista, i que els representants polítics per auqestes matexies feines i sobretot pel caprici de fer- les en el moment que consideren políticamet més oportú, cobrassin un sol euro.
  És el mínim que s’espera. Més i tot quan el representant polític diu que fa les aŀlegacions per un suposat amor a la llengua… Cobrar per una cosa que es fa per amor seria com deixar un bitllet de 50 € a des comodí de sa teva parella al dematí quan surts de casa. Es pot fer…però queda molt lleig… Perquè això ja no és amor…se pareix més a anar de putes…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. Desconec si la representant del PSM ha renunciat a les dietes que li corresponen per al ple extraordinari, així com també desconec si els del PP també hi han renunciat, ja que només varen estar un parell de minuts dins el saló d’actes i cobraren el mateix.
  El que sí crec és que pretenir que els funcionaris entenguin el mallorquí i que no castellanitzin el nom del nostre poble és el mínim que se’ls hauria d’exigir.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  • 1.- tema dietes: crec que l’exigència a la renúncia de dietes ha de ser proporcional a l’actuació de cada partit. M’explic: el PP proposa una fórmula que permet fer aŀlegacions a cost zero. La resta de partits opten per una fórmula que permet fer aŀlegacions, i obtenir una certa repercusió mediàtica, però a cost X. En conseqüència, aquests últims són els que haurien de soportar el sobrecost de la fórmula triada. Seria com un treballador que fa la feina en hores ordinàries, i un altre que s’estima més retrasar la feina per poder cobrar hores extraordionàries. (ja he explicat a l’anterior comentari que des de l’agost es podien fer aŀlegacions a l’esborrany incial).

   2.- tema català a l’administració. En cap cas discutesc que no s’hagin de fer aŀlegacions. Discutesc sobretot el sobrecost de la fórmula triada, peruqè no considero que el fi justifiqui els mitjans. Així, jo contuaré emprant sa meva llengua davant l’administraió. La llei m’ampara i en això la llei NO ha canviat. Per altra banda, jo, com molt altra gent afí al PP, trob que s’ha volgut crerar un problema allà on no n’hi havia.

   3.- toponímia: és curiós com tothom sempre es mostra favorable a la descentralització autonòmica i municipal. Tothom vol que el seu Ajuntament pugui gestinar tota acció pública que es fa en el municpi, decidir per on passa la circumvalació, el tren, la gestió i horari del centre de salut, de les forces de seguretat….tot, tot, tot…. Menys la toponimia. Ido sincerament, crec que l’Ajuntament de cada poble és el més capacitat per decidir sobre el seu nom, perquè és qui més bé coneix la seva història i cultura, així com també decideix el nom del seus carrers, sense perjudici d’haver de recollir informes lingüistics i històrics de les entitats competents. Per ventura així Campos deixarà de ser Campos del Puerto, i dubto molt que amb els anys vegem noms com Valledemujer, Cabezadepedro o Cuernosoplar, com van pronosticar alguns articulistes en tò d’humor, encara que més d’un se’ls va prendre en serio… No és el primer cop, ja va passar amb la retrasmisió radiofònica que va fer Orson Welles al 1938 de l’obra de GH Wells, La guerra de los mundos, que molta gent s’ho va prendre en serio…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)
   • “Ido sincerament, crec que l’Ajuntament de cada poble és el més capacitat per decidir sobre el seu nom, perquè és qui més bé coneix la seva història i cultura”…..
    Home això q dius és ben perillós. Ara suposa’t que ets calvianer i te governa en Delgado. Me sap greu però aquest home moltes coses sabrà, però d’història i cultura de Mallorca ben poca. Així q en qüestions lingüístiques prefersc un expert de la UIB que qualsevol polític de torn (que de formació en aquestes qüestions en té ben poca).

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • El problema és que desconeixes la llei actual i la modificació que es vol fer: la llei actual (art 14 de la llei de normalització lingüística 3/86 de 19 de abril) diu que la competència en matèria de topònims la té el Govern amb l’assessorament de la UIB.
     La modificació que es vol introduir lleva la competència al Govern, i exigeix acord previ del Ple de l’ajuntament, acord del Consell, tot amb l’assessorament de la UIB.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Rating: 0 (from 0 votes)
     • no te faré sa contrari al numero de llei es pq m’importa ben pic si es la 1,2 o 3. Pero se veu q desconeixes una part de la llei q esmentes o almenys no la cites. Dius molt be q el canvi passa de govern a ajuntament amb l’assosserament igual de la UIB. Pero òbvies la modificació del punt 1 q diu:
      Els topònims de les Balears Poden tenir com a forma oficial la catalana o la castellana i la catalana conjuntament.

      Allà on abans deia q han de ser en català. Aixi q des del moment q un Delgado ( q saps ben cert q es passa la UIB pes forro) vulgui dir calvian ho podrà fer, pq la llei lempararà.

      Per cert deix aqui lenllaç a la llei pq no tothom se sap les lleis de memòria ( o la part q es interessa ) de memòria
      http://www.caib.es/govern/archivo.do?id=1026224

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
     • Tens raó, com no podia ser d’altra manera, en la literalitat de l’article que cites, però era una autèntica contradicció amb l’estatut d’autonomia (de superioirtat jeràrquica) que preveu el caràcter cooficial del català i el castellà. Només així s’entén que a Mallorca hi hagi nuclis de població amb noms que difícilment podríem defensar com a noms en català com podria ser Campos (del Puerto), Muro, Porto-Cristo Novo… A part d’això la tradició històrica deu tenir molt a dir (perquè dubto que ningú de nosaltres digui Camps o Foraviles per referir-se a Campos, o Paret per referir-se a Muro).

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
 4. A sa libèlula ( es q no hi ha mes espai):

  1. No dire camps ni paret pq a diferencia d’altres respect les raons històriques q tenen els nom de muro i campos i no pretenc catalanitzarlos.
  2. Tornes obviar part de la llei quan cites estatut autonomia. Es vera q cita cooficialitat del catala i el castellà, pero deixa ben clara q la pròpia es el catala i no el castellà. I el nom dels pobles haurien d’estar en la llengua pròpia. Pq q un paper digui Sant Llorenç des cardassar i a baix san lorenzo des cardazar no es cooficialitat es ganes de fer es paperot.
  Ja que xerres de jerarquies, Sa constitución ( la de mes alta categoría) DIU q les llengues propies de cada comunitat gaudiran duna especial protecció. Supos q en bauzá aquí va llegir desprotecció pq vaja lleis s’inventa contra es català.

  Pd: o els de ara del pp son molt vius o els de abans molt beneits. Pq durant 20 anys no van veure contradicció en la llei de normalització lingüística ( canyellas, el teu matas, en soler….) i de fet la van votar a favor. Es q ara an vist la llum? O es q cerquen altres interessos? Has de reconèixer q han creat un problema on no ni havia cap excepte pels 4 amics d’en Delgado davant qui se han agenolat. Si fins i tot dins ses pròpies files shan rebotat ( pastor, soler…)

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 5. Per cert, aprofit aquest espai per donar l’enhorabona a na Catalina Ferrer del PP ( a pesar q en aquest tema, com podeu veure, no compartim la mateixa opinió) i en Tomàs Martínez del PSM per mostrar el seu punt de vista a la revista sobre temes que toquen la societat. Personalment crec q aquests punts de vista enriqueixen la revista i la fan més plural. Aixi q des d’aquí gràcies als dos.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  • I afegir un ‘0’ ben gros als altres partits de l’ajuntament, perquè és vergonyós que només els partits de s’oposició s’impliquin en aquest projecte local i que cerca augmentar la riquesa cultural i dialèctica del municipi, posant de manifest la covardia dels partits de govern a contribuir a l’enriquiment del diàleg social.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)
 6. Com sempre mos passa, després de discutir dues hores resulta que estam d’acord. Com pots veure en el meu tercer comentari, en el punt 2, dic que consider que el PP ha creat un problema allà on no n’hi havia, (menys en la competència de la toponimia, aquí trob bé que s’hagi descentralitzat).

  Com bé dius, tu (i tothom) respecteràs el nom que té un poble, perqué el té no per caprici, sino per història i tradició, i així com tu no catalanitzaràs noms propis que, descontextualitzats, són paraules castellanes, com Campos o Muro, se me fa molt difícil imaginar que a partir d’ara vegem un procés de castellenització de noms de pobles. Per molts radicals posicionaments que hi hagi en aquesta matèria no he sentit cap proposta al respecte. Però, com diu en Tomas Martinez, el tems em donarà o llevarà la raó, en aquest punt.

  Quan xerrava de cooficilitat de les llengües no em referia a posar sant Llorenç i despres San Lorenzo, sino que el caràcter cooficial del castellà amparava topònims en aquesta llengua com Muro o Campos. I es que si s’agafa la llei actual que es vol modificar (que preveu els topònims només en català) i la llegim amb una extrema literalitat, ens duria a haver-lis de canviar el nom i traduir-los al català. Només volia posar de manifest aquest punt, i que una norma no es pot llegir al marge de l’ordenament jurídic on està enmarcada.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  • Home.. amb vint anys no he vist cap inteniva de canviar el nom de Campos. En canvi, en un mes,com diu en Pep més avall, ja hem vist l’intent de ir Mahó o Mahón a Maó. Treu comptes…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)
 7. Idò jo crec que sí que canviaran la toponímia. Hi posaria messions que no estarem gaire temps a veure com Ibiza es menja Eivissa, Calviá substitueix Calvià i Paguera Peguera. I alerta amb Andratx per Andraitx o Sancellas per Sencelles. De fet, ja han començat amb Maó…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  • Tens raó, no me’n recordava de que ja se n’ha xerrat de Maó. Disculpa la meva memòria.

   Afegir que per ser absolutament correctes amb la modificiació que es preveu, la nova toponímia en castellà hauria de venir acompanyada de la catalana, com passa a algunes poblacions basques com Vitoria-Gasteiz, o també com passava a moltes historiestes den Mortadelo y Filemon…
   Això sí, sempre s’haurà de comptar amb l’assessorament de la UIB, encara que la redacció de la llei, com sol ser habitual, no permet dir amb rotunditat que aquest dictamen tengui caràcter vinculant.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)
   • Crevillente, Orihuela, Torrevieja, Sagunto… Són noms castellanitzats de pobles valencians. Crevillent, Oriola, Torrevella, Sagunt són els seus noms originals. Mirau si és bo de fer, molta gent ni sap que aquest pobles són valencians…

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • No conec amb profunditat suficient la realitat històrica, cultural i social d’aquests llocs com per poder forjar-me una opinió sobre quina ha de ser la seva toponímia d’acord amb el context actual (per això trob que està bé que la competència recaigui en l’Administració més propera).

     Però pot ser sigui possible, com dius, que en certs territoris sí hi hagi un procés de castellenització (i aquí corregeixo la meva opinió anterior), tal i com també podem identificar un procés de catalanització del nom de certs pobles que antigament formaren part de la Cornoa d’Aragó, encara que fa segles que no tenen contacte amb el català com pot ser Zaragoza, Teruel, Huesca, Cuenca, Monzón, Lorca… i que surten anomenats a certs mitjans pancatalanistes con Saragossa, Terol, Hosca, Conca, Llorca… Encara que certament, en aquests casos, la seva nomentaclatura pròpia no corre perill.

     Serà per ventura que no és tan qüestió de dretes o esuqerres sino d’educació i respecte a la cultura i història própia…però sobretot a la aliena. (I el mateix ho podem afirmar, crec, amb els noms propis de cada persona)

     VA:F [1.9.22_1171]
     Rating: 0 (from 0 votes)
     • Estic d’acord amb tu, el q dius és un tema d’educació. Però crec q no has entès en Serafí. El q tu comentes són casos de traduccions ( no sé pq t’has oblidat de casos més propers i dolorosos com ibiza) però per molt q aquests mitjans pancatalanistes q tant te preocupen insisteixin, el nom propi i oficial de Zaragoza i altres no corre perill; en canvi aquestes ciutats valencianes q anomena en Serafí , ja només tenen el seu nom oficial en castellà. No és una simple qüestió de traducció
      Salut!

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
     • Creus que passen cap pena a ‘London’ perquè a altres bandes l’anomenin ‘Londres’. El mateix et puc dir amb Beijing, Myanmar, Firenze, Zürich, Stockholm. Si no tens un estat propi, no tens res garantit culturalment parlant.

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
 8. Libel·lula, ale ja n’hi ha prou de topònims i pleonasmes, hiperbatons i hipérboles, articles i lleis.

  Venga treu els apunts que has d’estudiar. Aquest any és el teu i tots estam en tu. Ànims!
  PD. No soparàs fins que no repeteixis de memòria els temes següents de notari:
  Tema 20: Text refós per aprendre a a fer una firma per cobrar.
  Tema 21: Reglament per a Donar Fe i Consentiment amb un bon barenar.
  Tema 22: El Senado, la UE, el Tribunal de Cuentas y demàs organismos para un retiro dorado del político de turno

  ÀNIMS LIBEL·LULA. D’AQUI EL MEU RECOLZAMENT (“apoyo” si ho expressam amb la llengua cooficial).

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  • A d’aquest ‘panfleto digital independentista i d’esquerres’ (amb carinyo) és impossible mantenir una identitat secreta… Vos denunciaré a tots a sa Agencia de Protección de Datos!!!
   No obstant, moltes gràcies pels ànims, profe!!!
   PD: Mira si hi ha temes….i no n’has endevinat ni un….però si hi fossin, els dos primers que cites serien curtets i bons de dir, pero es tercer seria inacabable.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.