Sant Llorenç present a Fitur 2012 Madrid

FITUR 2012: EL DESTÍ TURÍSTIC DE SANT LLORENÇ ES PROMOCIONA A MADRID

Sant Llorenç des Cardassar ha estat present a la fira internacional de Madrid (FITUR) en aquesta edició del 2012 promocionant el destí i els seus productes turístics.

Sant Llorenç, en col·laboració amb l’Ajuntament de Son Servera, han compartit un mostrador a l’estand de l’Agència de Turisme de les Illes Balears, que en aquesta edició va obrir les portes als municipis turístics que volguessin fer promoció del seu destí.

 Tot i la marcada absència d’alguns països, la reducció del nombre d’expositors i els metres quadrats dels mostradors, FITUR continua essent un aparador internacional a tots els destins que s’hi presenten, i un lloc de trobada entre els grans tour operadors, el sector hoteler i representats de les institucions turístiques.

A l’edició d’enguany, Sant Llorenç, entre altres destins turístics d’Espanya, han rebut la distinció que Turespaña i la Federació de Municipis i Províncies atorguen a tots aquells municipis que, al llarg de l’any passat, s’han adherit al Sistema Integral de Qualitat en Destinacions (SICTED). En nom de l’Ajuntament de Sant Llorenç, el regidor de Turisme, Comerç i Seguretat Ciutadana, Nicolás Bordal, va recollir la distinció de la mà del nou Director de Turespaña, Manuel Butler.

Les previsions per la temporada 2012 són bones, el ritme de reserves és millor que l’anterior temporada, i tot i que la compra de darrera hora s’imposa a tots els mercats, el que millor es comporta torna a ser l’alemany, seguit del britànic i països nòrdics. Des de Turespaña senyalen que del que es tracta ara és d’aprofitar l’ocasió i fidelitzar clients d’altres destins del mediterrani, que degut a la seva situació política han sofert una baixada molt important del nombre de visitants, i amb els guanys fer el gran canvi i adaptar-nos a les necessitats dels nous visitants.

3 pensaments a “Sant Llorenç present a Fitur 2012 Madrid

 1. Sempre, sempre, sempre, m’he manifestat a favor de la indústria turística a Mallorca, inclús en la seva modalitat més potenta, en termes absoluts, com és el sol i platja, encara que sí que s’hauria de tenir un interés vertader en vendre alts modalitats com el del turisme esportiu, i de naturalesa, entre d’altres…
  Pero mai, mai, mai, he entès la presència massiva de represtants polítics (sobretot locals) a aquestes fires. De totes formes, com que xerr desde s’ignorància, si un Consistori troba oportú enviar-hi un representant, el mínim que pot fer és explicar de forma íntegre, completa i detallada qué ha suposat pel municipi aquesta presència, i la feina que s’ha fet. Si no es fa així, la impresió és que s’ha fet un viatget i que s’han pres unes fotos per demostrar (demostrar???) que l’ajuntament recolza el turisme .

  Perquè no sigui aquesta la impresió, estaia bé que devora la foto s’indicàs, primer de tot, i com a mostra de transparència, el cost del viatge del polític, i seguidament totes i cada una de les actuacions concretes que s’enmarquen en el concepte genèric de ‘promoció turística’ i ‘trobada sector públic-sector privat’, indicant els conctactes amb nous sectors turístics tan sectorials com territorials, les expectatives generades i amb quin sector es generen, les noves mdalitats turístiques venudes i apreses, els models de gestió dels que s’han tengut coneixement, mesures legislatives o municipals per solucionar problemes derivats del turisme apreses i exposades…..perquè la única mesura concreta que es pot extreure d’aquest viatge (pel que s’ha exposat) és la recollida d’un diploma (que està molt bé…), i no sé si això justifica el viatge (en la meva opinió, no).

  A més seria convenient, per racionalitzar recursos públics (encara que venguin d’administracions diverses), evitar que en una illa tan relativament petita con Mallorca hi vagin un gran nombre de representants local, en el cas (extrem, al meu parer) que es consideri necessari la seva presència. Pel que ha trascendits als mitjans hi eren presents, almenys, polítics de Palma, Alcúdia, Llucmajor, Calvià, Sóller, Santanyí, Son Servera i San Llorenç… El Consell de Mallorca no hauria de ser qui coordini les promocions locals?
  Vull deixar clar que el que crític és la presència del polític, no de la promoció del municpi, perquè crec que la seva presència no afegeix res a aquesta promoció. Encara que m’agradaria que algú em demostrés que estic equivocat…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  • Ai libèŀlula, ets un bitxo incomprès o és que te donen sa raó per aclamació popular (silenciosa)?
   Sigui per un motiu o per un altre t’haurem de donar per guanyat es combat dialèctic per incompareixença d’oponents…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)
   • Gràcies per proclamar la victòria, però si els oponents no compareixen aquí, o en qualsevol altre fòrum de debat, per defensar les seves postures, i en canvi sí compareixen a les fires de Londres, Berlin o a la de Madrid de l’any que ve, haurà estat una victòria pírrica…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.