La cançó de la setmana

Coneixeu algú que en una mateixa cançó (i en directe, res de trucos d’estudi) a part de cantar, també toqui el guitarró, el violí, la guitarra, l’harmònica, i, per més inri, xiuli (beníssim per cert)? Idò sí, exiteix: Andrew Bird. 

Vaig tenir la sort de veure’l al Centre Cultural Sa Nostra ara ja fa un grapat d’anys. En entrar i veure un músic tot sol, vaig deduir que veuria un avorrit concert acústic amb guitarra i ja està. Però res més lluny de la veritat. Andrew Bird va començar agafant el violí i a tocar-lo com un guitarró. Va deixar aquesta base enregistrada perquè s’anàs reproduint automàticament i, seguidament, va agafar el violí. Va fer-hi una melodia i també va deixar que s’anàs repetint automàticament. Llavors, va agafar la guitarra i alhora es posà a cantar. Per més inri, a mitja cançó es va posar a xiular per encara introduir una melodia més. I qui necessita músics acompanyants  amb un   geni com aquest? El seu nom és Andrew Bird i es pot considerar un multiinstrumentista nord-americà que toca  folk, pop i rock. Ja té diversos discs al mercat, però si us n’he de recomenar algun seria The Mysterious Production Of Eggs (2005).

La cançó que us mostro és Imitosis, que està executada en directe. Així podreu compovar el que us deia: la gran gamma d’instruments que maneja i com es coordina de bé. No obstant això, en aquetsa ocasió té la companyia de la bateria i el baix, els quals reforcen l’acompanyament.

4 pensaments a “La cançó de la setmana

  1. Vaig veure en Cris Juanico fer el mateix al teatre de Petra al seu espectacle ‘Dues pedres’. Ho feia inclús millor que n’Andreu gorrió d’aquí dalt 😛 .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.