La setmana que entram, segons el “parenòstic”

Setmana de fred, encara que no en farà tant com n’ha fet aquesta setmana que acabam.El mes de febrer és un mes que no té gaire bona fama: “Febreret curt, pitjor que turc” i enguany ens ve amb un dia més, perquè el 2012 és un any bixest o de traspàs.

El Sol, que ha estat tant poc present aquests darrers dies, ens ha d’il·luminar 10 hores i 35 minuts a finals de setmana.

La Lluna serà plena el proper dimarts, a les 22 hores i 54 minuts en el signe de Leo. Com a curiositat dir-vos que aquest mes només tendrà tres llunes.

De les festivitats d’aquesta setmana destacar les de Santa Dorotea, Santa Apol·lònia, la Mare de Déu de Lourdes i Santa Eulàlia.

De Santa Dorotea (dia 6), només dir-vos que aquesta nit és tenguda com la més clara de tot l’any. Si no fa molt de fred ho podrem comprovar.

Dia 9 és Santa Apol·lònia, rosa d’Alexandria, que es va tirar voluntàriament a una foguera. Advocada contra el mal de dents i queixals perquè les hi varen trencar per martiritzar-la.

Dia 11 commemoram l’aparició de la Verge Maria a la cova de Massabielle, l’any 1858 i l’endemà és Santa Eulàlia, patrona de Santa Eulària del Riu. Aquesta santa és la de Barcelona, ciutat de la qual és copatrona, i no s’ha de confondre amb la de Mèrida (10 de desembre).

Ha fet fred de veres

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.