Quimeres: Centaure

Semblava impossible, ningú ho creia, que en temps remots  existiren uns éssers meitat home, meitat cavall o viceversa. Idò avui en dia amb les noves tecnologies ho podem tocar amb el nas com Sant Tomàs. Així i tot, jo no m’ho acabo de creure, això dels centaures, o toreros, com molt bé se’ls podria anomenar. El nom els ve del llatí Kentauros, que significa “matador de toros”. però, mireu el que diu sobre ells wikipedia:

Teories sobre el seu origen.

L’antropòleg de saló i escriptor Robert Graves va especular que els centaures de la mitologia grega varen ser una reminiscència d’una secta prehelènica que considerava el cavall un tòtem. Una teoria semblant apareix en El toro del mar de Mary Renault.
Altres fonts especulen amb la idea que els centaures provinguin de la primera reacció d’una cultura que no conegués l’equitació, com el món egeo minoico, cap als nòmades que sí muntaven a cavall. La teoria assenyala que tals genets semblarien meitat homes, meitat cavalls. La cultura de domatge i munta de cavalls va sorgir primer en les estepes del sud d’Àsia Central, potser aproximadament en l’actual Kazakhstan.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.