La setmana que entram, segons el “parenòstic”

Quan escric aquestes línies, cau la neu a Sant Llorenç. Fa molt de fred i pareix que no cedirà fins a mitjan setmana.El Sol, tot i que ens acompanya un grapat de minuts més cada dia  pareix que no és capaç de vèncer aquest fred siberià.

La Lluna canviarà a minvant  el proper dimarts, a les 18 hores i 04 minuts en el signe d’Scorpió.

Dimarts és Sant Valentí, un prevere romà que fou martiritzat en el segle III. Patró dels enamorats, tal volta en fer-se una conversió d’una festa pagana: l’adoració a Cupido (El Déu Eros, grec) per tal de trobar una bona parella.

Dijous comença el carnaval. És el dijous llarder (“jarder). Segons el Diccionari Català-Valencià-Balear, la paraula ” llarder” significa “propi del llard” (greix del porc) i la paraula “Dijous llarder” és “el dijous gras, el darrer dijous abans de la quaresma”. Arriba, per tant, el temps de festa, de disbauxa, de disfresses, de menjar, de beure, fins que, dimecres de la següent setmana, entrarem en període quaresmal, però d’això ja en parlarem d’aquí a vuit dies. Passau-ho bé i, si fa fred, triau una disfressa que sigui calenteta, deixau que mostrin les cuixes devers Río.

Aquesta setmana també hi haurà simbombades. Aclariu la veu, preparau la simbomba, revisau la canya i … a cantar:

“Sa simbomba ja treu foc,
tant en sa nit com de dia;
i allà on s’ulla sia,
necessita un bassiot”.

Neu a Sant Llorenç

 

simbomba

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.