La cançó de la setmana

Ja que estem en temps de carnaval, de disfresses i transformacions, que millor que posar un grup mutant per si mateix: CocoRosie. I ho dic tan per la seva música (canviant i difícil de definir), com pel seu aspecte, sempre carnavalesc als seus videoclips i concerts (les dues cantants es vesteixen d’home, de soldat, de guerreres… ideal per aquesta època de carnestoltes).

El grup és francès (a pesar que canten majoriàriament en anglès) i està format per les germans  Casady, Bianca i Sierra. Com esmentàvem abans, l’estil que practiquen és molt difícil de definir. Sovint són encasellades dins l’àcid folk, per la seva tendència a mesclar folk amb distorsions i ambientacions bastant psicodèliques. Bàsicament podem dir que canten amb veus molt agudes i deformades (a vegades properes al gospel i, fins i tot, a l’òpera) i toquen instruments molt variats (des de cordes i percussió arcaiques fins a elements electrònics o instruments infantils), tot ben barrejat. Són d’aquests grups que, o bé agraden molt, o bé no agraden gens, però no deixen indiferets a ningú, ja que són radicals en la seva proposta (per altra banda, poc usual). De totes maneres, diré que algunes persones que conec anaren amb certes reserves i prejudicis a veure el  concert que realitzaren al Teatre d’Artà, emmarcat dins de festival Cool Days (dels millors de l’illa), i en sortiren meravellats.

Perquè us faceu una idea del grup, us deix la cançó Rainbowarriors, del seu dic The Adventures of Ghosthorse and Stillborn (2007), amb el seu videoclip corresponent (carnavalesc al cent per cent).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.